ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ- ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Λ.Σ.


Κατάθεση προτάσεων Πειραιάς 11/11/2009

Πρός: 1. ΕΠΛΣ
2. ΜΕΛΗ

Μετά την έκδοση του νέου Π.Δ. 189/2009 «Περί κατανομής αρμοδιοτήτων στα Υπουργεία», θα θέλαμε να έχουμε τις απόψεις και τις θέσεις σας για την διαμορφούμενη κατάσταση στο Λ.Σ. καθώς και τις προτάσεις σας, εάν υπάρχουν, για το μέλλον και τη θέση του Σώματος σε αυτό.

Τα μέλη που επιθυμούν να στείλουν προτάσεις μπορούν να το κάνουν μέσω της ιστοσελίδας μας info@poepls.gr και του fax της Ομοσπονδίας 210-4227495.

----------------------------------------------------------------------------------


ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ
Πειραιάς 11/11/2009

«Όλα καλά και όλα ωραία» που λέει και το τραγούδι, αλλά κάποιος πρέπει να ασχοληθεί και επί της ουσίας με τα προβλήματα της καθημερινότητας των 7.000 στελεχών Λ.Σ. που δεν είναι άλλα από αυτά που συσσώρευσε η προηγούμενη κυβέρνηση εδώ και 6 χρόνια, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ - ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ.

ΖΗΤΑΜΕ

1. Άμεσα να σταματήσουν όλες οι αποσπάσεις - μετακινήσεις του προσωπικού Λ.Σ., αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησής τους, ούτε καν των νομίμων προκαταβολών αυτών.

2. Άμεσα να καταβληθούν τα οδοιπορικά έξοδα που οφείλονται στο προσωπικό Λ.Σ. εδώ και μία διετία.

3. Άμεσα την πληρωμή υγειονομικών εξόδων του προσωπικού Λ.Σ. και την καταβολή των οφειλομένων στα φαρμακεία της χώρας, όπου καταγγέλλονται καθημερινά όλες οι συμβάσεις, με αποτέλεσμα να θεωρούμαστε πλέον Υγειονομικά Ανασφάλιστοι.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τον Υπουργό κο Χρυσοχοΐδη Μιχάλη, στα χέρια του οποίου βρίσκεται σήμερα η βόμβα των συσσωρευμένων προβλημάτων που του κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση, να δώσει άμεσες λύσεις, ικανές να δημιουργήσουν κλίμα ανάτασης και ευφορίας στα στελέχη Λ.Σ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΙΒΑΚΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ
----------------------------------------------------------------------------

Συνεδρίαση Δ.Σ. Πειραιάς 10/11/2009

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 10-11-2009 το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. προκειμένου αναλυθούν τα δεδομένα που προέκυψαν μετά την δημοσίευση του αρίθμ. 189/2009 Π.Δ. «Περί κατανομής αρμοδιοτήτων στα Υπουργεία».

Τα συμπεράσματα που καταλήξαμε είναι ότι με το παρόν Π.Δ. δημιουργείται ένα Σώμα δύο ταχυτήτων από την κορυφή μέχρι τη βάση (κεντρική διοίκηση έως Λιμενικές Αρχές εσωτερικού - εξωτερικού), με παράλληλο διαχωρισμό του προσωπικού, το οποίο θα ανήκει ταυτόχρονα στα δύο Υπουργεία που μεταφέρονται οι αρμοδιότητες του πρώην ΥΕΝΑΝΠ.

Επίσης με το ανωτέρω Π.Δ. γίνεται υποχρεωτική η παροχή υπηρεσιών προς τρίτους (Ο.Ν., Ν.Α.Τ. κλπ) ,έτσι ώστε να τίθεται εν αμφιβόλω εάν μπορούν αυτές οι εργασίες (πάρεργα) να αποτελέσουν πηγή εσόδων για τα ταμεία μας.

Ακόμη θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι το Λιμενικό Σώμα δεν περιγράφεται καν στο νέο Π.Δ., απλά σκιαγραφείται η ύπαρξή του μέσω της υπό σύσταση Γενικής Γραμματείας Ασφάλειας - Ναυσιπλοΐας, της οποίας αρμοδιότητες είναι ό,τι δεν μεταφέρεται στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας.

Έτσι λοιπόν γεννούνται πολλά ερωτήματα όπως :

Ποιες είναι σήμερα οι αρμοδιότητές μας ;

Ποιος φορέας διοικεί το σύνολο των 7.000 στελεχών του Λ.Σ. ;

Στις αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων και στα διάφορα ιεραρχικά κλιμάκια που θα δημιουργηθούν, ποιος θα έχει τον τελευταίο λόγο;

Τι ρόλο και τι αρμοδιότητες θα έχει το υπό σύσταση Αρχηγείο Λ.Σ., για το οποίο έχει δεσμευθεί απέναντί μας ο κος Υπουργός;

Υπάρχει χρονοδιάγραμμα απεμπλοκής μας από τις μεταφερόμενες αρμοδιότητες στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και αν ναι ποιο είναι;

Θα καταβληθούν στα ασφαλιστικά μας ταμεία, οι νόμιμες αποζημιώσεις από όλα τα αντικείμενα που περιγράφονται (πάρεργα) και που θα συνεχίσουν να εργάζονται γι' αυτά στελέχη Λ.Σ. σε όλη τη χώρα;

Για όλα αυτά και άλλα τόσα που θα δημιουργηθούν στην πορεία αυτής της μη ξεκάθαρης λύσης, εκφράζουμε την δυσαρέσκεια και την ανησυχία μας, τόσο για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται ερήμην μας οι ενέργειες αυτές, όσο και για την ουσία της μη αποτελεσματικότητάς τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία σε ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο, που θα αποσαφηνίσει το ρόλο και την αποστολή μας, ώστε το Λ.Σ. ενιαίο και αδιαίρετο ως σύνολο υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, να επιτελέσει το έργο του, δίνοντας ταυτόχρονα ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί.

Τέλος η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για όλα τα παραπάνω ζητήματα έχει ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις, ικανές να βοηθήσουν στην αναγέννηση του Λιμενικού Σώματος και είναι έτοιμη να συμβάλει στην κατεύθυνση αυτή με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις για την ολοκλήρωση των θεσμικών αλλαγών που απαιτούνται για το σκοπό αυτό.