ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ...ΤΑ ΘΥΜΑΣΘΕ- ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ....ΘΑΝΑΣΗ......



Την αίγλη της εθιμοτυπίας του Πολεμικού Ναυτικού φαίνεται πως ζήλεψε ο απερχόμενος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος.

Ο νέος αρχηγός του Λιμενικού, αντιναύαρχος Θεόδωρος Ρεντζεμπέρης
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, καθιερώνεται στο Λιμενικό Σώμα νέο μοντέλο τελετής παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων του αρχηγού στο Λιμενικό Σώμα, το οποίο ακολουθεί τα πρότυπα της πατροπαράδοτης αντίστοιχης τελετής που γίνεται στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, από ιδρύσεώς της.

Ο απερχόμενος αρχηγός, αντιναύαρχος Ηλ. ΣιωνίδηςΗ τελετή έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα στις 11.30 το πρωί στον προαύλιο χώρο του νέου κτιρίου του υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με τον εσπευσμένο προγραμματισμό, για πρώτη φορά αγήματα σε στεριά και θάλασσα θα αποδίδουν τιμές στον απερχόμενο και τον νέο αρχηγό, αντιναύαρχο Θεόδωρο Ρεντζεμπέρη.

Στον προαύλιο χώρο του υπουργείου θα αναπτυχθεί άγημα βατραχανθρώπων του Λιμενικού, ενώ από θαλάσσης θα αποδίδουν τιμές μέλη των πληρωμάτων των πλωτών του Λιμενικού Σώματος.

Τα αγήματα αυτά φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά για τον απερχόμενο αρχηγό, αντιναύαρχο Ηλία Σιωνίδη, και ζήτησε τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων για να προσθέσει αίγλη στην τελετή.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, απέστειλε αίτημα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας να του διαθέσουν τα κανόνια που χρησιμοποιούνται στον Λυκαβηττό κατά τη διάρκεια των επίσημων τελετών του κράτους.

Το αίτημα εγκρίθηκε και προγραμματίστηκε η αποστολή ενός κανονιού και ενός εφεδρικού στον χώρο του Λιμανιού. Το κανόνι θα ρίξει έντεκα κανονιοβολισμούς για τον απερχόμενο αρχηγό και άλλους έντεκα για τον νέο αρχηγό, ενώ αντίθετα στην αντίστοιχη τελετή στο Πολεμικό Ναυτικό ρίχνουν τα κανόνια της Σχολής Δοκίμων 21 κανονιοβολισμούς.

Το σκηνικό της τελετής συμβαδίζει πλήρως με τη νοοτροπία του απερχόμενου αρχηγού Ηλία Σιωνίδη, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της θητείας του επιχείρησε με αποφάσεις του να στρατιωτικοποιήσει ένα Σώμα το οποίο από το Σύνταγμα έχει αστυνομικά καθήκοντα και αρμοδιότητες σχετικές με το πολιτικό σκέλος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο απερχόμενος αντιναύαρχος του Λιμενικού, αντίθετα, δεν επέλυσε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού το οποίο ανέρχεται σε 6.500 άτομα αντί των 10.500 θέσεων που προβλέπονται.

Τελευταία πινελιά της στρατιωτικής του αντίληψης για το Λιμενικό Σώμα είναι ότι σχεδίασε ο ίδιος τη σημερινή τελετή, αφού μέχρι σήμερα η τελετή παράδοσης - παραλαβής του αρχηγού στο Λιμενικό γινόταν στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας χωρίς κανονιοβολισμούς, αγήματα και επίσημες στολές με ξίφη.

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ - ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ
ΕΘΝΟΣ