ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΟΜΗΡΟΙ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ


Ομηροι» στο πλοίο τους
ΕΘΝΟΣ

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ


«Αιχμάλωτοι» στο πλοίο τους είναι εδώ και 20 μέρες 10 ναυτικοί και ο Ελληνας καπετάνιος, που έχουν... ρίξει άγκυρα στο λιμάνι του Βόλου και δεν μπορούν να αποπλεύσουν.
Το φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά ανήκει σε εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, η οποία φέρεται να χρωστά περίπου 400.000 ευρώ σε εταιρεία πετρελαιοειδών και η τελευταία εξέδωσε δικαστική απόφαση για την απαγόρευση του απόπλου.
Οι 11 ναυτικοί (2 Ελληνες, 4 Αιγύπτιοι και 5 Τανζανοί) παραμένουν στο πλοίο, ενώ από προχθές τελείωσαν τα καύσιμα και τα τρόφιμα που είχαν στη διάθεσή τους.
Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, αποφασίστηκε να δοθεί κάθε είδους ανθρωπιστική βοήθεια στο πλήρωμα, τρόφιμα και καύσιμα, ενώ ναυτιλιακοί πράκτορες και ναυτεργάτες πρόσφεραν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
«Πρέπει σε αυτή τη φάση να λύσουμε το πρόβλημα το ανθρωπιστικό. Να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να ανταποκριθούν στα βασικά, για να μην έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις. Στη συνέχεια θα δούμε και τα άλλα ζητήματα», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του ΟΛΒ ΑΕ, Πέτρος Σούρλας, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον καπετάνιο του πλοίου.Σε πρώτη φάση ο ΟΛΒ θα εξασφαλίσει την απαραίτητη ποσότητα πετρελαίου για τη θέρμανση στις καμπίνες του πλοίου και να δουλέψουν τα ψυγεία και οι κουζίνες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία πετρελαιοειδών, σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία αίρει την απαγόρευση του απόπλου, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με επίσημο τρόπο κι όχι με απλή συμφωνία των δύο πλευρών. Παράλληλα, οι ναυτικοί του πλοίου ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους από την εταιρεία και οι αλλοδαποί θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Το πλοίο έφτασε στον Βόλο φορτωμένο παλιοσίδερα πριν από 20 μέρες και ξεφόρτωσε το εμπόρευμα στις εγκαταστάσεις γνωστής βιομηχανικής μονάδας. Λίγη ώρα πριν από τον απόπλου ήρθε η εντολή κατάσχεσης και το πλοίο ακινητοποιήθηκε

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΕΘΝΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ