ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ...


ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Προς: peiratikoi@yahoo.gr

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ, ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΕΝΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΠΟΥ ΓΙΝΕΤAI ΝΑ ΘΕΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ 2 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ,ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤIΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ.

1. Άμεση κατάργηση του Σ.Π.Κ.

Αλήθεια ..τη σχέση έχουμε εμείς σαν σώμα ασφάλειας με στρατιωτικό ποινικό κώδικα, ο όποιος υπήρχε και εφαρμοζόταν στο λιμενικό σώμα (και ακόμα εφαρμόζετai)
σε τέλειος διαφορετικές εποχές, με τελείως διαφορετικές συνθήκες .
Αλήθεια;;
ποιον εξυπηρετεί αυτή η απαρχαιωμένη κατάσταση, που λειτούργει πάντα προς όφελος τον Αν. αξιωματικών και εις βάρος χαμηλόβαθμων συναδέλφων(άπειρα παραδείγματα εις βάρος συναδέλφων –και απίστευτα περιστατικά εκμετάλλευσης -δουλοπαροικίας τον χαμηλόβαθμων )

2. Να λειτουργήσει σύστημα προσλήψεις στο Λιμενικό, ανάλογο με αυτό της πυροσβεστικής…
Δηλαδή, οι προσλήψεις να γίνονται, ύστερα από προκηρύξη-δημοσιεύση συγκεκριμένων θέσεων (αριθμό) σε συγκεκριμένα μέρη.

Δηλαδή ΠΧ.( 20 θέσεις για ΣΑΜΟ-10 θέσεις για ΚΑΛΥΜΝΟ), με την προϋπόθεση, όπως γίνεται και στη πυροσβεστική να υπάρχει υποχρεωτική παραμονή 10 ετών στα συγκεκριμένα μέρη.

Με αυτό το τρόπο, άμεσα (υπάρχει και το προηγούμενο της Π.Υ.)
θα μειωθεί το λεγόμενο <<ρουσφέτι>> τον μεταθέσεων ,που, κατά ανάγκη είναι υποχρεωμένοι η συνάδελφοι να μπαίνουν, προκειμένου να αποφύγουν μια τέτοια μετάθεση…που συνεπάγετε και οικονομική-οικογενειακή καταστροφή.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ενας φίλος λιμενικός