ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ... ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Αγαπητοί εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας,

Σήμερα η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα καλούνται να διαχειριστούν έναν πρωτοφανή όγκο απειλών για την ασφάλεια των πολιτών. Η έξαρση της εγκληματικότητας, οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές, το ευάλωτο στην αυθαιρεσία και την καταστροφή φυσικό περιβάλλον δημιουργούν ένα πλαίσιο αυξημένων κινδύνων, άρα και αυξημένων κοινωνικών προσδοκιών. Όσο αυξάνονται οι κίνδυνοι, τόσο αυξάνεται η κοινωνική απαίτηση να είμαστε συνεπείς και αποτελεσματικοί στο έργο μας.

Γνωρίζω ότι καθημερινά καλείστε να ανταποκριθείτε σε κρίσεις. Αρκετοί διακινδυνεύετε την οικογενειακή και κοινωνική σας γαλήνη. Διακινδυνεύετε τις ίδιες σας τις ζωές. Πολλοί από σας δίνετε το «παρών» με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Γνωρίζω όμως ταυτόχρονα, ότι για να κάνετε τη δουλειά σας με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, χρειάζεστε διαρκή στήριξη από την ηγεσία και ενίσχυση σε υποδομές, εξοπλισμό, εκπαίδευση, συνθήκες εργασίας. Χρειαζόμαστε ένα νέο ήθος συνεργασίας με κίνητρα, στόχους, λογοδοσία, επιβράβευση των άξιων και ικανών. Αυτούς τους στόχους θέλουμε να υπηρετήσει η νέα δομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η ανάπτυξη συνεργασιών στα πλαίσια της διακλαδικότητας, η μετατροπή του Λιμενικού Σώματος σε Ελληνική Ακτοφυλακή, η αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας και η αναδιάρθρωση της Αστυνομίας με γνώμονα την καθημερινή προστασία του πολίτη αποτελούν προτεραιότητες, οι οποίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς τη δική σας συμμετοχή. Εσείς, καλύτερα απ’ όλους, γνωρίζετε τι πρέπει να γίνει, ώστε να βάλουμε τα θεμέλια ενός νέου επαγγελματισμού που θα σέβεται ταυτόχρονα και τα δικαιώματα του πολίτη και το ρόλο του ένστολου προσωπικού. Πριν προχωρήσουμε στις αναγκαίες τομές, κρίνω ότι είναι αναγκαίο να ακούσω τις απόψεις σας και να συζητήσουμε για τις νέες προκλήσεις.

Στα πλαίσια αυτά, σας ζητώ να μου στείλετε απευθείας τις προτάσεις σας. συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας και τις θεματικές ενότητες που την αποτελούν. Για να κατοχυρώσουμε την αξιοπιστία της επικοινωνίας μας, δέχομαι μόνο επώνυμες προτάσεις ή σχόλια. Σας ζητώ να σεβαστούμε τη διαδικασία και να της δώσουμε αξία μέσα από την ποιοτική συμμετοχή. Δεν πρέπει να μετατρέψουμε την επικοινωνία μας σε βήμα για προσωπικές καταγγελίες, συκοφαντίες και δυσφήμιση προσώπων και καταστάσεων. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι προτάσεις, όχι κακόβουλα σχόλια, τα οποία δεν θα γίνουν αποδεκτά.

Οι απόψεις σας θα διαβιβάζονται απευθείας σε μένα, μέσω της Ομάδας Διαδικτύου που λειτουργεί στο Γραφείο μου. Ο ίδιος θα απαντώ σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε απόψεις και σχόλιά σας που θίγουν κοινά ζητήματα. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει δύο μήνες. Σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εγγυώμαι ότι θα τηρηθεί το απόρρητο και η προστασία των στοιχείων κάθε πολίτη έναντι οποιουδήποτε τρίτου.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Πατήστε εδώ για να εισαγάγετε τα σχόλιά σας στην ειδική φόρμα