ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ...ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


Απεργιακός πυρετός στην ΠΝΟ για τα εργασιακά
ΕΘΝΟΣ
ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗ

12/11/09

Στόχος των εργαζομένων η διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα επιβατηγά πλοία
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται να προχωρήσει η ΠΝΟ, με κύριο στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα επιβατηγά πλοία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Ομοσπονδία ύστερα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα στείλει, ίσως και σήμερα, εξώδικο προς το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και προς όλες τις εφοπλιστικές ενώσεις, γνωστοποιώντας το διεκδικητικό πλαίσιό της και προειδοποιώντας για την έναρξη ακόμα και απεργιακών κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, χθες, η διοίκηση της ΠΝΟ σε συνάντηση που είχε με σύμβουλο της υπουργού κ. Λ. Κατσέλη, ο οποίος επισκέφτηκε τα γραφεία της Ομοσπονδίας, κατέστησε σαφές ότι η Ομοσπονδία δεν θα δεχτεί τροποποιήσεις στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οι οποίες θα θέσουν σε κίνδυνο θέσεις εργασίας Ελλήνων ναυτεργατών.

Οπως είναι γνωστό, η υπουργός είχε ανακοινώσει την περασμένη Δευτέρα ύστερα από συναντήσεις με εφοπλιστικές ενώσεις ότι θα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου της επιβατηγού ναυτιλίας.

Να σημειωθεί ότι τόσο η Ενωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοϊας όσο και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγών Πλοίων θέτουν το τελευταίο διάστημα θέματα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, που άπτονται ευθέως της απασχόλησης των Ελλήνων ναυτεργατών, για τους οποίους βασικός θύλακας απασχόλησης παραμένει η επιβατηγός ναυτιλία.

Η επίσκεψη του συμβούλου της υπουργού στην ΠΝΟ έγινε με αφορμή χθεσινή κινητοποίηση των ναυτεργατών, που εργάζονταν στα πλοία εταιρειών του Γ. Αγούδημου και κάποιοι από αυτούς είναι απλήρωτοι ακόμα και από τον περασμένο Μάιο.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας ζήτησε την τήρηση της δέσμευσης που είχε δώσει πριν από έναν μήνα η υπουργός για την τακτοποίηση του θέματος των απλήρωτων ναυτικών και για τη σύσταση Ταμείου για ναυτικούς που εγκαταλείπονται από αφερέγγυους πλοιοκτήτες.

Νωρίτερα, στη διάρκεια συγκέντρωσης των απλήρωτων ναυτεργατών, τρεις αστυνομικοί συνέλαβαν τον ταμία του ναυτεργατικού σωματείου «Στέφενσον», Νίκο Σκούρα, παρότι τους δήλωσε την ιδιότητά του.

«Παρότι τους έδινε τα στοιχεία του, τον προπηλάκισαν, τον ειρωνεύονταν και του πέρασαν χειροπέδες δηλώνοντας ότι κάνουν έλεγχο για διακίνηση ναρκωτικών», καταγγέλλουν οι ενώσεις μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) και κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής «Ο Στέφενσον», των οποίων μέλη των διοικήσεων παρενέβησαν και απελευθερώθηκε ο ναυτεργάτης.

Οι συνδικαλιστές ζητούν παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΡΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ