ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ, ΚΥΡΙΕ....ΑΣΤΥΝΟΜΕ...


Αγαπητοί «ΠΕΙΡΑΤΕΣ» & "ΚΟΥΡΣΑΡΟΙ"

Αναμφίβολα, κάθε φορά, που αναρτάτε την φωτογραφία των τριών ανδρών Αρχηγού ΛΣ, Υπ.ΠΡΟ-Πο και τ. Αρχηγού ΕΛΑΣ, http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2009/11/blog-post_7116.html στον ιστοχώρο σας, αναρωτιώμεθα ξανά και ξανά, σε τι να αποσκοπούσε άραγε, η πρώτη έλευση του κ. Χρυσοχοΐδη στο ΥΕΝ μετά των κ. κ. Τσιατούρα και Στάθη, http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2009/10/blog-post_7486.html, κάτι είχε οσφρησθεί και αφήσει ως υπονοούμενο ο Θ.Λ. αλλά πού να αντιληφθούν οι «γερόλυκοι» του Λ.Σ και της ναυτιλίας, τότε.....
Αρκέστηκαν μόνο στις χαιρετούρες και στα γελάκια που ήξεραν να ανταλάσσουν και να χαριεντίζονται. Και φυσικά εμείς …. οι ... αδαείς, που όλο κακεντρέχειες λέμε και είμαστε και καχύποπτοι, αιρετικοί.... θεωρήσαμε ότι έφερε τους υπασπιστές του μαζί, ο κ. Υπουργός, αλλά πάλι δεν μας ταίριαζε, ο ένας να είναι Αρχηγός και... υπασπιστής ταυτόχρονα. Ίσως νάναι, μονολογούσαμε, νέα έθιμα στο πλαίσιο «συμμετοχή»!!!!!!

Συγχωρήστε μας το γεγονός ότι δεν είδαμε με καλό μάτι την εμφάνιση των τριών ανδρών στο ίδιο πάνελ, από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του ΥπΠΡΟ-ΠΟ μέσα στο Αρχηγείο του Λ.Σ (έτσι δεν το προσφωνεί και ο Υπουργός αν δεν απατώμαι, ακόμη?), όμως το αποτέλεσμα και τα γεγονόταν δικαίωσαν, δυστυχώς, και τις πλέον απαισόδοξες προβλέψεις μας.
Η ΕΛΑΣ, αρχικά, πάτησε πόδι στο λιμάνι, http://www.sek-ist.gr/EA/PDF/852/852-7.pdf με την δικαιολογία της έλλειψης δυνάμεων ΛΣ, της ανεπαρκούς εμπειρίας στην καταστολή και αντιμετώπιση διαδηλώσεων και απεργών και τέλος στην δικαιολογία του «μια φορά θα τους προσκαλέσουμε και όχι να έρθουν από μόνοι τους», όπως ο απόστρατος στατηγός είχε συμβουλεψει και οι καλοί μας ηγέτες, συνεφώνησαν. Ήταν την 2α Φλεβάρη 2009 με την κατάληψη των κρητικών αγροτών στο λιμάνι του Πειραιά!! http://www.zougla.gr/news.php?id=22494

Η υπέρβαση και κακή εφαρμογή του Ν.444/70 και ιδιαίτερα του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας άρχισε όταν ορισμένοι «επαΐοντες» λιμενικοί, σκέφτηκαν, με την σύμφωνη γνώμη της τότε ηγεσίας, να αφήσουν την αστυνομία να εφαρμόζει τον ΚΟΚ στην χερσαία ζώνη του λιμανιού Πειραιά, η οποία εκτείνεται μέχρι τον Αγ. Διονύση και βάλε. Περιορισμένος αριθμός οργάνων, έλλειψη γνώσεων και διάθεσης, να ασκήσουμε τα αστυνομικά μας καθήκοντα για τον ΚΟΚ, προσανατολισμένοι στην φιλοσοφία «που να μπλέκεις τώρα!!» αλλά στην επαρχία το ανέλαβαν ολοκληρωτικά παρά την ελλειπέστατη εκπαίδευση των οργάνων ΛΣ . Και έτσι φτάσαμε στην μεγάλη μέρα, που οι Αστυφύλακες φιλοξενούμενοι και Λιμενοφύλακες οικοδεσπότες κάτσανε στο ίδιο τραπέζι.... και βγάζαμε φωτογραφίες. Μόνο που στην «κορυφή του» έκατσε ο αστυνόμος και έδινε οδηγίες και συστάσεις αρχικά …. Μέχρι που αυτές έγιναν εντολές και διαταγές, γνωρίζουν κάποιοι .... γνωρίζουν.

Μην απορείτε λοιπόν για την απαξίωση & υποβάθμιση του Λ.Σ και για την αδυναμία του να ορθώσει ανάστημα στις δύσκολες στιγμές. Oι αξιωματικοί δεν ακτινοβολούν με τα γαλόνια τους και τα επίχρυσα κουμπιά τους, αλλά με τις ηθικές, ηγετικές και επαγγελματικές αρετές τους.

Με τις υγείες σας
--
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,

"Ο ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ"