ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΛΗΜΝΟΣ ΠΡΟΣ ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ, ΜΗ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕΤΕ ΤΑ... ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑ...


Mη μας φορτώσετε σαπιοκάραβο»
13.11.2009

Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε, αλλά τα ακτοπλοΐκά προβλήματα της Λήμνου παραμένουν.
Λίγες μέρες πριν το διαγωνισμό της 20ης Nοεμβρίου που θα αναδείξει το πλοίο, που θα εκτελεί το δρομολόγιο “Λαύριο-Λήμνος (με ενδιάμεση στάση τον Άη-Στράτη), αλλά και τη γραμμή Kύμης-Λήμνου, η αγωνία των Λημνιών που αποτυπώνεται ανάγλυφα, σε επιστολή, που απέστειλαν προς την Yπουργό Oικονομίας και Nαυτιλίας, Λούκα Kατσέλη, και με την οποία ζητούν την ματαίωση του εν λόγω διαγωνισμού, φοβούμενοι ότι το επίπεδο του καραβιού που θα αναλάβει τη γραμμή, δεν θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις των Λημνιών
.

Ο Έπαρχος οι 4 Δήμαρχοι του νησιού, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, το παράρτημα του Επιμελητηρίου Λέσβου, οι Εμπορικοί Σύλλογο Λήμνου και Μούδρου, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο Σύλλογος φορτηγών δημόσιας χρήσης, η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου και ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Λήμνου συνυπογράφουν την επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε επίσης, στον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκο Μπόλαρη, τον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκο Σηφουνάκη, τους Βουλευτές του Νομού και το Νομάρχη.

«Άλλα τα αιτήματα και οι ανάγκες μας»

Στην επιστολή τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Για να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων, άμεση προτεραιότητα αποτελεί η ματαίωση του διαγωνισμού της 20ης Νοεμβρίου για τις δρομολογιακές γραμμές Λαύριο-Άη-Στράτης-Λήμνος και Κύμη-Λήμνος, όπως αυτές έχουν προκηρυχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Πιστεύουμε ότι αυτά που προβλέπονται σε αυτόν τον διαγωνισμό δεν έχουν σχέση με τα αιτήματα και τις ανάγκες του τόπου μας.
Άλλωστε οι κινητοποιήσεις μας το περασμένο καλοκαίρι σε Λήμνο και Αθήνα έγιναν για να αποτρέψουμε και να αλλάξουμε αυτούς τους όρους του υπό εξέλιξη διαγωνισμού.
Σε αυτό τον αγώνα σας θυμίζουμε είχαν συμπαρασταθεί με την παρουσία τους υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Ραγκούσης-Σηφουνάκης)», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή. Βασικό ζητούμενο είναι η δρομολόγηση ενός σύγχρονου πλοίου.
Ειδικά εάν από τον διαγωνισμό προκύψει σύμβαση 12ετίας οι φορείς και οι κάτοικοι της Λήμνου ανησυχούν ότι για 3 χρόνια θα καλύπτονται με πλοίο τύπου Ταξιάρχης.
Και αυτό γιατί όπως είναι γνωστό η εταιρεία που συνάπτει σύμβαση δωδεκαετίας για την ακτοπλοϊκή κάλυψη ενός νησιού υποχρεούται να παράσχει πλοίο πρώτης κατηγορίας μετά την παρέλευση τριετίας.
Η Λήμνος στο σύνολό της είναι αντίθετη με αυτό το ενδεχόμενο.

Οι φορείς της Λήμνου στην επιστολή τους τονίζουν ότι υπάρχει η δυνατότητα ματαίωσης του διαγωνισμού «στο σύνολό του ή σε επιμέρους γραμμές μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Υπουργού».
Τέλος, στην επιστολή ζητείται συνάντηση με την κ. Κατσέλη «έστω και σύντομης διάρκειας» προκειμένου να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση της Υπουργού Οικονομίας


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΟΛΙΟΚΑ ΝΕΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ