ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ Λ.Σ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΠΟΥΠΟΛΗ, 35 ΕΤΩΝ ΣΚΑΦΟΣ, ΜΕ ΣΥΧΝΟΤΑΤΕΣ ΒΛΑΒΕΣ -ΣΚΑΦΟΣ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ....ΑΚΙΝΗΣΙΑ........


Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΛΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΛΣ ΘΡΑΚΗΣ Αλεξανδρούπολη 19/11/2009

ΠΡΟΣ: ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ

ΚΟΙΝ:
1) Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ
2) ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ
3) Σεβασμιώτατο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΕΩΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ & ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
4) κ. ΝΟΜΑΡΧΗ ΕΒΡΟΥ
5) κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
6) κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Με αφορμή δημοσιεύματα, που είδαν το φως της επικαιρότητας σε σελίδες του ιστοχώρου, τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ως φήμες ή και ως βολιδοσκόπηση για αναίμακτη εφαρμογή των σχεδιαζόμενων, η ΕΝΩΣΗ μας έχει να ανακοινώσει τα παρακάτω:

Η «απόφαση» του κ.Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, για την νέα δυναμική παρουσία του Λιμενικού Σώματος στα θέματα προστασίας των θαλασσίων συνόρων της χώρας και στην πραγμάτωση του «προαιώνιου ονείρου» όλων μας για τη δημιουργία μίας σύγχρονης Ακτοφυλακής, μας βρίσκει απερίφραστα σύμφωνους και δυναμικούς αρωγούς στην πραγμάτωσή τους.


Οι Λιμενικοί που υπηρετούν στις υπαγόμενες στην ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΘΡΑΚΗΣ Λιμενικές Αρχές, έχουν πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος του οποίου επιτελούν καθημερινά, με μόνο εφόδιο το «φιλότιμο» στην προσπάθεια τους να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους, στην πλέον ευαίσθητη αυτή γεωστρατηγική περιοχή της χώρας μας. Ενώ ως επί το πλείστον όλες οι υπαγόμενες σε εμάς Λιμενικές Αρχές είναι εδώ και χρόνια υποστελεχωμένες, ελλιπώς η παντελώς απαξιωμένες σε θέματα εξοπλισμού και επιχειρησιακών μέσων παρόλα αυτά έχουν καταφέρει να χαίρουν τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη πολλές φορές των τοπικών κοινωνιών που υπηρετούν, ενισχύοντας ταυτόχρονα σε μόνιμη πλέον βάση και άλλες εξίσου ευαίσθητες περιοχές της νησιώτικής χώρας.
Το «φιλότιμο» όμως και πολύ περισσότερο οι φυσικές αντοχές μας τείνουν πλέον να εξαντληθούν καθώς τα τελευταία χρόνια μόνο συνεχόμενη απαξίωση και αφαίμαξη προσωπικού βιώναμε από την κεντρική εξουσία. Ενδεικτικά και μόνο σας παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία:

Υ/Χ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

- Η κατάσταση είναι δραματική
- Υπηρετούν έξι (6) άτομα στο περιπολικό σκάφος ΠΛΣ 614 και μόνο επτά (7) !!! άτομα στο Λιμεναρχείο, εκ των οποίων, ένας (1) υπό αποστρατεία. Δηλαδή ένα Υπολιμεναρχείο σε παραμεθόριο περιοχή, που θα έπρεπε να στελεχώνεται με είκοσι τρία (23) άτομα, να έχει σήμερα πραγματική δύναμη δώδεκα (12) ατόμων.
- Λόγω της ανωτέρω δε λειψανδρίας και μόνο η επάνδρωση του τηλεφωνικού κέντρου αποτελεί «σπαζοκεφαλιά» , πόσο μάλλον η πλήρη επάνδρωση και λειτουργία των προβλεπόμενων επιχειρησιακών τομέων και γραφείων.

Κ. Λ/Χ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

- Στα περιπολικά σκάφη ΠΠΛΣ 025 και ΠΛΣ 120 (το οποίο ακινητεί εδώ και δύο χρόνια από έλλειψη απαραίτητων ανταλλακτικών-μηχανών) υπηρετούν 12 άτομα, αντί για τον προβλεπόμενο αριθμό των 20 ατόμων για την μειωμένη σύνθεση που ισχύει σήμερα (μόνο για το εν ενεργεία σκάφος), αν και το παραμεθόριο της περιοχής, απαιτεί την πλήρη σύνθεση.
- Στο Λιμενικό Φυλάκιο Μάκρης (Νέα Υπηρεσία, που δεν προβλέπεται στον Κανονισμό 65), υπηρετεί ένα άτομο, που έχει αποσπαστεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο, αντί των προβλεπόμενων τουλάχιστον τεσσάρων (4), με μειωμένη σύνθεση.
- Από το υπολειπόμενο προσωπικό των πενήντα πέντε (55) ατόμων, επτά (07) βρίσκονται σε άδεια κύησης-λοχείας, ένας (1) υπό αποστρατεία, ένας (1) Αξ/κός υπό μετάθεση (ο οποίος είναι και ο μοναδικός Επιθεωρητής Μ.Ο.U), ένας (1) αθλητής Α' κατηγορίας έντεκα (11) είναι οι συναδέλφισσες που δεν έχουν τόπο επιλογής την Αλεξανδρούπολη, αλλά υπηρετούν λόγω συνυπηρέτησης, με τους συζύγους τους (Στρατιωτικούς ή Δ.Υ.), και ένας (1) υπό μακρά αναρρωτική άδεια. Στους απόντες πρέπει να προστεθεί ο Ύπαρχος και ο ένας εκ των Μηχανικών του περιπολικού σκάφους, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο, συνεχώς είναι αντικαταστάτης άλλου Κυβερνήτη ή Μηχανικού σε άλλες λιμενικές αρχές καθώς και η καθιερωμένες, ανά δίμηνο αποσπάσεις σε νησιά του Ανατολικού και του Κεντρικού Αιγαίου.
- Από τα παραπάνω, συνάγεται ότι η πραγματική δύναμη της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, (χωρίς να υπολογίζονται τα άτομα που λείπουν με κανονική άδεια), είναι μόνο τριάντα έξι (36) άτομα!!! Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για Κεντρικό Λιμεναρχείο που εδρεύει σε παραμεθόριο περιοχή.
- Από τα ανωτέρω γίνεται άμεσα αντιληπτό και κατανοητό πως είναι αδύνατη η στελέχωση των νευραλγικών και άκρως επιχειρησιακών τομέων - γραφείων Κ.Ε.Α (Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών) το οποίο έχει ιδρυθεί με απόφαση Α/Λ.Σ, Π.Ο.Δ.Ι.Ν.(Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών), Π.Σ.Κ.Ρ (Περιφερειακός Σταθμός Καταπολέμησης Ρύπανσης), ενώ σε συνδυασμό με την στελέχωση των γραφείων Π.Ο.Ν και Ν.Α.Τ από στρατιωτικό προσωπικό τεσσάρων (4) ατόμων του Κ.Λ. Αλεξ/πολης, εξάγεται ασφαλώς το συμπέρασμα της αναγκαίας και άμεσης ενίσχυσης της ανωτέρω Υπηρεσίας απλώς και μόνο για την βασική της επιχειρησιακή λειτουργία.

Οι προαναφερόμενες Λιμενικές Αρχές καλούνται καθημερινώς σε συνεργασία και με τις υπόλοιπες Λιμενικές Αρχές της ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ να φέρουν εις πέρας συνεχείς προκλήσεις - παραβιάσεις της «φίλης και γείτονος χώρας» τόσο σε θέματα προστασίας των θαλάσσιων κεκτημένων της χώρας στα θέματα αλιείας - προστασίας ιχθυαποθεμάτων - προστασίας Ελληνικών αλιευτικών σκαφών και πληρωμάτων , όσο και σε θέματα προστασίας θαλάσσιων συνόρων - αποτροπής εισόδου λαθρομεταναστών -ναρκωτικών και λοιπών έκνομων δραστηριοτήτων. Όλα δε τα παραπάνω επιτυγχάνονται μόνο με δύο (2) σκάφη (το ΠΠΛΣ 025 του Κ.Λ. Αλεξ/πολης το οποίο έχει ηλικία 35 ετών, μειωμένη επιχειρησιακή ταχύτητα, με συχνότατες βλάβες που μόνο χάρη στο προσωπικό, που υπηρετεί σε αυτό μπορεί ακόμη να λειτουργεί και το ΠΛΣ 614 του Υ/Χ Σαμοθράκης, το οποίο πέραν των επιχειρησιακών καθηκόντων του είναι και επιφορτισμένο λόγω των πραγματικών συνθηκών με την εξυπηρέτηση του ακριτικού αυτού νησιού για την έγκαιρη και άκρως σωτήρια μεταφορά ασθενών - τραυματιών στην ηπειρωτική χώρα) για ολόκληρο το Θρακικό πέλαγος και ελάχιστα, (δανεικά από τους φορείς της περιοχής πολλές φορές ή από τα κατασχεμένα των τελωνείων) χωρίς προδιαγραφές και επιχειρησιακό εξοπλισμό οχήματα.

Πριν η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εκτροχιαστεί εντελώς και όσο ακόμα υπάρχει η δυνατότητα πρέπει άμεσα και επιτακτικά η άκρως ευαίσθητη αυτή περιοχή μας να ενισχυθεί με επαρκές προσωπικό και επιχειρησιακά μέσα, καθώς είναι αδύνατον να διανοηθεί οποιοσδήποτε λογικός νους πως γίνεται να ασφαλίσουμε στο μέσον της χώρας τα θαλάσσια μας σύνορα όταν ανοίγουμε ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ στα βόρεια αυτής .
Πρέπει επιτέλους να απαλλαγεί η τόσο πολύπαθη και ευαίσθητη αυτή περιοχή της χώρας από το «στίγμα» (όπως αυτό επικρατεί στα «σαλόνια του κέντρου» και λανθασμένα - κακόβουλα προωθείται στη νέα μας Ηγεσία) της «λουφαδερής» Υπηρεσίας διότι αυτό αν μη τι άλλο προσβάλει και καταρρακώνει ανεπανόρθωτα το κοινό αίσθημα ευθύνης, φιλότιμου και του καθήκοντος που διέπει όλα τα Λιμενικά Όργανα που υπηρετούν σε αυτή.

Για την επίτευξη δε των ανωτέρω ζητούμε την ειλικρινή και άμεση βοήθεια της Πολιτικής και της Φυσικής Ηγεσίας μας, της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., καθώς και την συμπαράσταση και αρωγή όλων των Εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου Θράκης, των τοπικών Αρχόντων και φορέων.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος -
ΖΗΣΙΔΗΣ Αθανάσιος
Ο Γενικός Γραμματέας - ΤΣΙΜΠΛΑΣ Σπυρίδων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛ.Σ