ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 24 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Λ.Σ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ , ΣΤ.ΠΥΛΙΩΤΗ


Ευχάριστη έκπληξη - Μπράβο στους 24

Ήταν μια πραγματικά ευχάριστη (ίσως και απρόσμενη) έκπληξη το χθεσινό μανιφέστο των 24 Αξιωματικών του Λ.Σ.

Και μόνο που αποφάσισαν να βγουν μπροστά οι πρώτοι 24, έστω και ανώνυμα (προς το παρόν ελπίζω), είναι ένα καλό και ελπιδοφόρο βήμα.

Ένας από τους στόχους της πρόσφατης ανοικτής επιστολής μου προς τα στελέχη του Λ.Σ. ήταν και αυτός. Δηλαδή, η "αφύπνιση" και η δυναμική ενεργοποίηση των ίδιων των ενδιαφερόμενων. Και, για όσους ξέρουν το Λ.Σ. και τους ανθρώπους του από μέσα, είναι απόλυτα βέβαιον, ότι η ενεργοποίηση αυτή θα πάρει σύντομα σημαντικές διαστάσεις. Και ποσοτικές και, κυρίως, ποιοτικές.


Γιατί οι υπηρετούντες στο Λιμενικό Σώμα, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, δεν είναι ούτε χαρτογιακάδες, ούτε λαμόγια, ούτε τεμπέληδες και ας σταματήσουν αμέσως αυτές οι, τουλάχιστον, ύποπτες και, σίγουρα, προβοκατόρικες γελοιότητες. Τα στελέχη του Λ.Σ. είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, οικογενειάρχες οι περισσότεροι, που αγωνίζονται για την καθημερινότητα, με όσες ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες τους προσθέτει το γεγονός, ότι φορούν στολή και υπάγονται σε στρατιωτικούς κανόνες πειθαρχίας και συμπεριφοράς.

Η κοινωνία μας δεν είναι κοινωνία αγγέλων, αλλά και το Λ.Σ. δεν είναι κοινωνία διαβόλων. Το αντίθετο μάλιστα. Και η μακρά ιστορία του Σώματος μπορεί να παρουσιάσει και να αντιτάξει στους όποιους εχθρούς του (παλαιούς και όψιμους) πολυάριθμες περιπτώσεις λεβεντιάς, ανδραγαθίας, πατριωτικής και κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς με κάποια σημεία του μανιφέστου των 24. Όμως, τώρα δεν είναι η στιγμή για μικρο-διαφωνίες και ανούσιες αντιπαραθέσεις. Δεν είναι η στιγμή να βγάζει ο κάθε συμπλεγματικός και ο κάθε πικραμένος το κόμπλεξ του και την χολή του.

Τώρα, είναι η στιγμή της σφυρηλάτησης μιάς αρραγούς συντεχνιακής ενότητας και αδελφοσύνης μεταξύ όλων των στελεχών του Λ.Σ., μπροστά στους φανερούς και κρυφούς "εχθρούς" του Σώματος, που, επαναλαμβάνω, δεν είναι μόνον εξωτερικοί.

Και είναι και μιά καλή ευκαιρία να εντοπισθούν και να "βοηθηθούν" προς την έξοδο και εκείνοι (οι ολίγοι ευτυχώς) που αποτελούν ζωντανή δυσφήμιση και για το Σώμα και για τους συναδέλφους τους. Η αυτοκάθαρση θα έπρεπε να είναι πρωταρχικός στόχος και αντικείμενο καθημερινής και αδιάκοπης ενασχόλησης της ίδιας της Ηγεσίας του Σώματος. Τραγικοί ισχυρισμοί του τύπου "να το κουκουλώσουμε για να μην γίνει ρεζίλι όλο το Σώμα" οδήγησαν νομοτελειακά στην ατιμωρησία, που είναι μία από τις κύριες αιτίες της αποσάθρωσης του κοινωνικού ιστού αυτής της σπουδαίας Πατρίδας.

Και να γνωρίζει η νέα Ηγεσία του Σώματος, που θα προκύψει από το ΚΥΣΕΑ (όποια και αν είναι αυτή...), ότι θα μας βρει ακλόνητους συμπαραστάτες της στο "καλό", αλλά και αδιαπραγμάτευτα απέναντί της στο "κακό". Κυρίως στο τελευταίο.
Η ανοχή τελείωσε. Ώρα να χτίσουμε -ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ- ένα έντιμο, σύγχρονο, παραγωγικό και αποτελεσματικό Λιμενικό Σώμα, καμάρι και υπόδειγμα για όλους τους συμπατριώτες μας.

Μπράβο, λοιπόν, στους 24 και ας έλθουν γρήγορα μπροστά και πολλές ακόμη 24άδες. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν περισσεύει ΚΑΝΕΙΣ.


ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.
Στυλιανός Αντ. Πυλιώτης
______________________________