ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

COSCO GO HOME....


ΕΘΝΟΣ
ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗ


Αποφασιστικό «φρένο» στην υλοποίηση της «σκανδαλώδους» σύμβασης παραχώρησης του κερδοφόρου Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά στην κινεζική εταιρεία Cosco βάζουν οι εργαζόμενοι.

Από τα μεσάνυχτα έχει «νεκρώσει» το εμπορικό λιμάνι λόγω των δυναμικών απεργιακών κινητοποιήσεων, που ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν, τουλάχιστον, μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, αλλά και χθες ουσιαστικά έγιναν μόνο διεκπεραιωτικές εργασίες.

Κατά πληροφορίες, για το «σφράγισμα» της παραχώρησης, που σύμφωνα με τη σύμβαση έπρεπε να ξεκινήσει από σήμερα, σχεδιαζόταν ο ΣΕΜΠΟ να μείνει χθες κλειστός για να γίνει απογραφή εμπορευματοκιβωτίων και να συνταχθεί πρωτόκολλο παράδοσης, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Ωστόσο, έγκυρες πηγές έλεγαν πως δεν αποκλείεται να υπογραφεί μέχρι αύριο κάποιο πρωτόκολλο με καθ υπολογισμό στοιχεία για την ύπαρξη περίπου 6.000 κοντέινερ στον χώρο.

Αυτό, σε συνδυασμό με την κυβερνητική μεθόδευση των τελευταίων ημερών για τη χορήγηση προσωρινής άδειας τελωνείου στην κινεζική εταιρεία, «με ελάχιστες εγγυήσεις», όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, αποτυπώνει τη βιασύνη της κυβέρνησης Καραμανλή να «κλείσει» την πολυετή εκχώρηση, που προσπαθεί εδώ και 3 χρόνια, ακόμα και μία ημέρα πριν από τις εκλογές.

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ απαντούν δυναμικά στις προκλητικές, αυταρχικές και παράνομες πράξεις της διοίκησης του ΟΛΠ, που στοχεύουν να παραδώσουν με το «έτσι θέλω» τον ΣΕΜΠΟ στην Cosco», υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις, που διεκδικούν το «πάγωμα» της εγκατάστασης μέχρι να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση.

Στο πλευρό των εργαζόμενων έχει ταχθεί η Νομαρχία Πειραιά αλλά και η Δημοτική Αρχή του Περάματος, που σε χθεσινή ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «έχουμε αμφισβητήσει τη νομιμότητα των διαδικασιών που έχουν ακολουθηθεί για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Δεν είναι δυνατό, λίγες ημέρες προ των εκλογών, να συντελείται μια τόσο σημαντική αλλαγή στο πρώτο λιμάνι της χώρας μας».

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι παρέθεσαν προ ημερών σε συνέντευξη Τύπου συγκεκριμένα στοιχεία για «τη ζημιογόνο για την Εθνική Οικονομία, τον ΟΛΠ και τις τοπικές κοινωνίες», όπως είπαν χαρακτηριστικά, σύμβαση, που χαρακτήρισαν «σκανδαλώδη», χωρίς μέχρι τώρα να δοθεί καμία απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης Καραμανλή.

ΣΤ. ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΘΝΟΣ