ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑΝ...


Θεόδωρος Πάγκαλος: Μερικοί εφοπλιστές είχαν δικό τους Υπουργείο
19/10/09 08:47

THE SEANATION

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος εξηγεί στην Βουλή γιατί η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Αντιγράφουμε από τα πρακτικά της Βουλής:

Θεόδωρος Πάγκαλος:«Επίσης, η ναυτιλία στη σύγχρονη εποχή είναι πάνω απ’ όλα θέμα χρηματοπιστωτικό. Το θέμα είναι ποιος δίνει τα λεφτά. Δεν είναι θέμα σημαίας, συμβόλων και εθνικών παραληρημάτων.

Και τα λεφτά είναι στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
Και οι πραγματικοί εφοπλιστές, όχι αυτοί που θέλουν να ζήσουν εις βάρος του ελληνικού δημοσίου μέσα σε μια παγκόσμια αγορά, αυτοί ενδιαφέρονται για υγιείς και ανοιχτές σχέσεις, με την ελληνική οικονομία - την ελλαδική οικονομία θα έλεγα επί του προκειμένου- και το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Γιατί αυτή η μεταρρύθμιση που πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, ενοχλεί; Γιατί μερικοί εφοπλιστές είχαν Υπουργείο δικό τους, όπως είχαν και κόμματα δικά τους -ή προσπαθούσαν να έχουν τουλάχιστον κόμματα δικά τους- και πολιτικούς δικούς τους. Τελείωσε αυτή η εποχή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τελείωσε τι να κάνουμε; Ας κλάψουν αυτοί οι εφοπλιστές, ας στεναχωρηθούν, τελείωσε η εποχή τους.
Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με μία απαξίωση συνολικά του εφοπλιστικού κεφαλαίου που τιμά την Ελλάδα, είναι βασικός παράγοντας της οικονομικής μας ανάπτυξης και που βεβαίως θα αποτελέσει σημαντικό τμήμα των ενασχολήσεων των αρμόδιων Υπουργών.

Τώρα γεννήθηκε εθνικό θέμα, επειδή καταργήσαμε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης. Εσείς δεν καταργήσατε το Υπουργείο Αιγαίου; Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει εθνικό θέμα στο Αιγαίο;

ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το καταργήσαμε.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης): Κρατήσατε μία γραμματεία, την οποία είχα την τιμή να διαδεχθώ.

ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι. Υπουργείο Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης): Α, το βάλατε στο Ναυτιλίας, λοιπόν. Ε και εμείς το βάλαμε κάπου. Γιατί τώρα….»
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

THE SEANATION
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


------------------------------------------------------------
Πρώτη φορα στη ζωή μου συμφωνώ με τον κύριο ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ.
στο Ό,ΤΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ, ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ.
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΗΤΑΝ...


Π. ΧΡ.