ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Παπανδρέου: Επαναδιαπραγμάτευση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον


Έχουν βγάλει το… σκασμό τα διάφορα «παπαγαλάκια» που είχαν βγει να πανηγυρίσουν τη σύμβαση παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στην κινεζική εταιρεία Κόσκο.
Μετά την επαναδιαπραγμάτευση που ξεκίνησε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη βγήκαν και έλεγαν πως είναι λίγα τα ψωμιά της στο Υπουργείο. Μάλιστα έλεγε η προπαγάνδα τους ότι μάλωσε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο για τους χειρισμούς της στην υπόθεση.
Ψέμα! Το απέδειξε ο κύριος Πάγκαλος στη Βουλή καταγγέλλοντας τη σύμβαση που υπέγραψε η Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για μια σύμβαση για την οποία άνοιγαν σαμπάνιες κάποιοι κρατικοδίαιτοι εφοπλιστές και τα «παπαγαλάκια» τους.
Η αποστομωτική απάντηση ήρθε δια στόματος του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος είπε στη δευτερολογία του στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης:
«Εμείς λέμε πολύ απλά: Πρώτα ο πολίτης. Αυτό σημαίνει ότι και την αγορά θα αξιοποιήσουμε, και το κράτος θα αξιοποιήσουμε και στρατηγικές συμμαχίες θα δημιουργήσουμε με Ρωσία, με Κίνα, με ΗΠΑ, με Ευρωπαίους, με Άραβες, αλλά και κάθε μας πράξη και κάθε μας διαπραγμάτευση, κάθε μας επαναδιαπραγμάτευση, θα γίνεται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρουν του Ελληνικού λαού και κανενός άλλου».
Τα ακούτε κύριοι που εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των Κινέζων αφεντικών σας;
Ο νοών νοείτο!
Αρκεί, βέβαια, τα λόγια να γίνουν πράξεις και όχι «λόγια του αέρα». Ο χρόνος θα δείξει…
Βασίλης Τζήμτσος