ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

MEGA JET - MEGA TALAIPORIA


Νωρίς-νωρίς αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι από το γραφείο του στο λιμάνι, ο Υπουργός Ναυτιλίας Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής κύριος Αναστάσης Παπαληγούρας.
Τι κι αν ήταν μια από τις μεγαλύτερες σε επιβατική κίνηση, Παρασκεύες του χρόνου...
Τι κι αν 405 επιβάτες του Megajet ξεροστάλιαζαν και φώναζαν εξοργισμένοι ακριβώς απέναντι από το γραφείο του... στην ακτή του Αγίου Σπυρίδωνα...


Χωρίς άγχος ο Υπουργός σχολάσε νωρίς, αδιαφορώντας αν οι ταξιδιώτες θα φτάσουν αργά στον προορισμό τους και σε ποια κατάσταση.

Για την ακρίβεια...
από τις 9 το βράδυ, θα φτάσουν κάπου στις 9 το πρωί στη Σαντορίνη. Με 12 ώρες καθυστέρηση. Και χωρίς καμία προειδοποίηση ή άλλη σχετική ενημέρωση από την εταιρία. Ούτε καν συγνώμη, όπως είπαν. Πολλοί επιβάτες ήταν από την επαρχία ή το εξωτερικό. Αλήθεια, εκείνα τα κινητά τηλέφωνα στα εισιτήρια, πάψανε να τα κρατάνε; Έτσι ο κόσμος κατέβαινε από τις 2 το μεσημέρι στο λιμάνι και ζούσε την απόλυτη ψυχρολουσία... ψυχή τε και σώματι.
Και δεν ήταν μόνο, πως κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να τους πάρει τηλέφωνο... αντιθέτως όπως καταγγέλουν οι επιβάτες... η εταιρία σε κάποιους συνέχιζε να κόβει εισιτήρια, παρά το γεγονός πως η βλάβη στο Megajet δεν ήταν σίγουρο ότι θα επιδιορθονώταν σήμερα. Και τι βλάβη είναι αυτή που δεν φτιάχνεται δηλαδή είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο...

Έτσι στις 2.30 τα ξημερώματα, αναγκαστικά θα ταξιδέψουν κατάστρωμα, με το συμβατικό ΠΡΕΒΕΛΗΣ, το οποίο είχε ήδη μεγάλη πληρότητα. Σκεφτείτε γονείς με τα παιδιά τους... στρωματσάδα... Ποιες καμπίνες και ποιά καθίσματα... σε ένα πλοίο με ΦΟΥΛ ΚΟΣΜΟ.

Να πούμε ότι το Megajet ήταν φέτος μόνιμα χαλασμένο. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα έκανε δρομολόγια και με 3 μηχανές (!!!) Παρόλα αυτά για το ταχύπλοο με την ταχύτητα συμβατικού, οι επιβάτες αναγκάζονταν να πληρώνουν το ναύλο στα 52 ευρώ το άτομο. Βλέπετε... μας πιάνουν στην ανάγκη, μας τα παίρνουν και μας κάνουν να το δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα κιόλας, επειδή όλα τα υπόλοιπα πλοία αυτή την εποχή είναι γεμάτα.

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΦΙΛΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ MEGAJET,
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕ ! ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ !

Χάρης Μπόλκας...