ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Η ΛΕΣΙ, Η ΛΟΥΝΑ, Ο ΑΡΗΣ , Η ΙΡΜΑ ΚΑΙ Η ΛΙΑΡ ΚΑΤΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ....ΔΟΥΛΕΙΑ..


Πέντε σκύλοι... Ράμπο κατατάχθηκαν στο Λιμενικό
«Είναι άρτια εκπαιδευμένοι για να συμμετέχουν σε δύσκολες αποστολές, μπορούν να ανιχνεύουν ναρκωτικά, αλλά και να ακινητοποιούν κακοποιούς», λέει ο εκπαιδευτής τους «E» 14/8


ΕΘΝΟΣ
ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ


Η Λέσι, η Λούνα, ο Αρης, η Ιρμα και η Λίαρ κατατάχθηκαν στο Λιμενικό Σώμα. Το περίεργο δεν είναι ότι κατάγονται από το Βέλγιο και τη Γερμανία, ούτε πως οι ηλικίες τους ξεκινούν από 15 μηνών και φτάνουν μέχρι 7 χρόνων, αλλά, το ό,τι έχουν την ικανότητα να μετακινούνται από λιμάνι σε λιμάνι και να βγάζουν σε πέρας δύσκολες αποστολές.
Τα σκυλιά χαρακτηρίζονται από αυξημένη οξυδέρκεια και δυνατότητα ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, λόγω της εξαιρετικής όσφρησης, που διαθέτουν
Οι πέντε τους είναι οι νέοι αστυνομικοί σκύλοι, που από χθες εντάχθηκαν στη δύναμη του Λιμενικού Σώματος, (ενισχύοντας τα ήδη 16 σκυλιά του κλιμακίου Κ9) και οι μόνοι που έχουν διπλή εκπαίδευση.
Οχι, μόνο μπορούν να ανιχνεύουν ναρκωτικές ουσίες, ακόμη και σε απειροελάχιστη ποσότητα, αλλά, επιπλέον έχουν επιχειρησιακή ικανότητα να ακινητοποιούν κακοποιούς και να συμμετέχουν σε δύσκολες αποστολές, ακόμη και μεσοπέλαγα.
Τα πέντε σκυλιά, όπως και οι συνοδοί τους, εκπαιδεύτηκαν για περίπου 4 μήνες, στο κέντρο εκπαίδευσης σκύλων του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλη Βεράνη, στην Περαία Θεσσαλονίκης.
«Πρόκειται για βελγικούς και γερμανικούς ποιμενικούς που έχουν τυφλή υπακοή στον συνοδό τους και είναι άρτια εκπαιδευμένοι ώστε να παίρνουν μέρος σε δύσκολες και επικίνδυνες αποστολές», μας είπε ο κ. Βεράνης.
Αυτό, που τονίστηκε κατά την τελετή παραλαβής τους, από το Λιμενικό σώμα Είναι πως αυτά τα σκυλιά έχουν εκπαιδευτεί για να εντοπίζουν πολύ μικρές ποσότητες και εκρηκτικά και να υποδεικνύουν ύποπτες αποσκευές, ενώ υπακούουν πιστά στο συνοδό τους και δεν αγριεύουν παρά μόνο όταν εκείνος κινδυνεύει.
«Οι συνοδοί-λιμενικοί έχουν "παντρευτεί" τα σκυλιά. Τα έχουν στα σπίτια τους και τα φροντίζουν καθημερινά. Οταν κληθούν να πάνε σε κάποιο λιμάνι, σκύλος και συνοδός μετακινούνται με τα ειδικά οχήματα του Λιμενικού Σώματος και όταν ο σκύλος "συνταξιοδοτηθεί", ο συνοδός το κρατά κοντά του, γιατί πλέον κανείς από τους δύο δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον άλλον», δήλωσε ο λιμενικός-εκπαιδευτής σκύλων Γιώργος Τζιοβάρας.

Τα σκυλιά αυτά χαρακτηρίζονται από αυξημένη οξυδέρκεια και δυνατότητα ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, λόγω της εξαιρετικής όσφρησης που διαθέτουν.
Είναι άφοβα, εργάζονται πολλές ώρες ακούραστα, μπορούν να «δουλέψουν» για περισσότερα από 10 χρόνια και αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα.
Η έδρα τους θα είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά θα μετακινούνται όπου υπάρχει μεγάλη επιχείρηση ή αιφνιδιαστικοί έλεγχοι.
«Είμαστε υπερήφανοι που αυτά τα πέντε σκυλιά και οι συνοδοί τους θα ενδυναμώσουν το κλιμάκιο Κ9 των αστυνομικών σκύλων, που διαθέτει το Λιμενικό Σώμα ήδη από το 2002.
Θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία της επικράτειας και θα συμβάλουν στην πάταξη του οργανωμένου και του μεμονωμένου εγκλήματος», δήλωσε, κατά την τελετή απονομής των πτυχίων στους πέντε λιμενικούς συνοδούς των σκύλων, ο αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος και προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ανδρέας Θεοφίλου.


ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΘΝΟΣ"