ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΨΑΞΤΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ...


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Mύρινα Λήμνου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Μύρινα, 29 Ιουνίου 2009.

Πριν λίγες μέρες, πολίτες της Λήμνου ξεσηκώθηκαν, απαίτησαν και πέτυχαν να διώξουν ένα κλιμάκιο του ΣΔΟΕ από το νησί μας.
Η αφύπνιση του Λημνιακού λαού, η ενεργοποίηση και η διεκδίκηση για καλύτερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που έγινε λίγο καιρό πριν από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα είναι προφανές πως έχει συνέχεια.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ενέργεια αυτή δεν είχε ως σκοπό να φύγει το ΣΔΟΕ από το νησί μας χωρίς να κάνει ελέγχους, ώστε να κρύψουν τις ‘αμαρτίες’ τους οι φοροφυγάδες Λημνιοί.
Η πράξη ήταν συμβολική.
Οι πολίτες του νησιού μας αγανάκτησαν, δε μπορούν πλέον να ανεχτούν μια επίσημη πολιτεία που δεν ασχολείται με τα καυτά ζητήματα της ακτοπλοΐας, της τουριστικής ανάπτυξης, της στήριξης της γεωργίας και άλλες αναπτυξιακές επενδύσεις που θα τόνωναν την οικονομία της Λήμνου, αλλά που ενδιαφέρεται μόνο να εισπράττει φόρους και να βάζει πρόστιμα.
Η Σ.Ε.Α επίσης θεωρεί ότι η πρόσκληση του Εισαγγελέα στην πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου αποτελεί στοχοποίηση που σκοπό έχει τον εκφοβισμό και γεννά απορίες! Εμείς στηρίζουμε την κ.Στεφανιδάκη και θα είμαστε μαζί της στο ταξίδι στη Μυτιλήνη.
Τα τελευταία γεγονότα πήραν διαστάσεις, που ξεπέρασαν τα όρια του νησιού μας και συζητιούνται σε όλη την Ελλάδα.
Περιμένουμε να τοποθετηθούν επί του θέματος οι αρχές του νησιού και τα πολιτικά κόμματα.
Τέλος, θεωρούμε ότι ήταν άστοχες οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος δεν έχει κατανοήσει το πρόβλημα της Λήμνου και διαισθανόμαστε ότι στην περίπτωση που οι απειλές του για εκδικητική εντατικοποίηση των ελέγχων στη Λήμνο γίνουν πράξη, ο Λημνιακός λαός θα αντιδράσει μαζικά και αγωνιστικά.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

----------------------------------
ΨΆΞΤΕ ΑΛΛΟΎ, ΚΎΡΙΟΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΆΔΕΣ.
ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ.
π. χρ.