ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΑΛΛΟ ΖΩΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ... ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΛΟΥΒΙ


Φίλε και συνάδελφε Χάρη, όπως θα έλεγαν και στο Αμέρικα...έκανες scoop!!!!
Ελληνιστί, μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία.... Μόνο και μόνο γιατί...πολλοί ασχολήθηκαν με αυτά που έγραψες για το "ταπεινό διατιμημένο τοστάκι" στο καράβι της γραμμής.

Με τη σειρά μου, όμως, να πω ότι.... δεν είναι η "διαστροφή" του επαγγέλματος... ούτε εμπάθεια σε πρόσωπα και θεσμούς, ούτε τίποτα από αυτά που ίσως κάποιοι έβαλαν στο νου τους.

Εσύ κι εγώ και άλλοι πολλοί, πειρατικοί και μη έχουμε ένα προσόν που μας κάνει, πιστεύω πιο καλούς ανθρώπους καταρχήν και μετά επαγγελματίες. ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΛΟΥΒΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΖΟΜΠΙ" ΟΥΤΕ ΨΩΝΙΣΜΕΝΟΙ.

Περιμένουμε, υπομονετικά, στην ουρά τη σειρά μας, όπως χιλιάδες πολίτες στην τράπεζα, το ταχυδρομείο, το νοσοκομείο, δεν πουλήσαμε "μούρη" άνευ λόγου για να προσπεράσουμε κανέναν, δεν έχουμε "φιλιππινέζα"( ας με συγχωρήσουν οι συμπαθεστατες ασιάτισες) για τα ψώνια μας ούτε για την μπουγάδα... Γιατί όλα αυτά περνάνε από τα δικά μας χέρια. Ξέρουμε τι θα πει δόση στην τράπεζα...ενοίκιο, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ..κόστος ζωής!
ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ σε αντίθεση με όσα πιστεύει ο κόσμος ζούμε στον πραγματικό κόσμο και όχι στην εικονική πραγματικότητα... που χτίζουν γύρω τους, όσοι δεν έχουν πραγματικές λύσεις.... ταξιδεύουμε με το πλοίο της γραμμής, κατάστρωμα, κι όχι με κότερο πολυτελείας, κάνουμε και free κάμπινγκ άμα λάχει γιατί τα λεφτά δεν φτάνουν. Μετράμε τα ευρώ μας και δεν γουστάρουμε να πληρώνουμε τρια ευρώ το τόστ... που αμα πας στο σούπερ μάρκετ με τρία ευρώ παίρνεις συσκευασία ψωμί, τυρί και μορταδέλλα και τρως 10 τέτοια τοστ...

Μίζεροι δεν είμαστε, κι ας μην έχουμε πολλά αλλά όχι και ¨Κώτσος" πάει πολύ.... Γιατί έτσι σκέφτεται ο πολίτης, που μετράει τα ευρώ του για να κάνει λίγες ημέρες διακοπών... για να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά του να κάνουν πέντε μπάνια.... Είπαμε... δεν είναι "τσιφουτιά" αλλά στις εποχές που ζούμε...μέχρι η Γιάννα και ο Θόδωρος άρχισαν να υπολογίζουν το κόστος!!! Τι να κάνει δηλαδή, ο μισθωτός και συνταξιούχος?????

Τα σέβη μου,
Δώρα Βογιατζάκη