ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Διαβάστε όλη την απολογία της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου-Μόνο στο Directnews,gr!!!!!!!

Η δικογραφία διαψεύδει την Εισαγγελία Πρωτοδικών [έγγραφο]
xristodoulidou poph

 H δημοσιογράφος εξετάστηκε παράνομα με την ιδιότητα της κατηγορούμενης και επομένως όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση διέπραξαν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.

Μόνο στο  http://directnews.gr/media

αναδημοσίευση

Ως κατηγορούμενη και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος για μετάδοση στρατιωτικών μυστικών απολογήθηκε σε αστυνομικούς της κρατικής Ασφάλειας...

η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου.

Αυτό προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα της δικογραφίας, με αποτέλεσμα να μένει έκθετη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το βράδυ, υποστήριζε ότι είχε παραγγελθεί απλώς προκαταρκτική εξέταση για πλημμελήματα - σχετικά με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα peiratiko reportaz περί Λιμενικού Σώματος - και ότι ουδεμία ποινική δίωξη έχει ασκηθεί σε βάρος της δημοσιογράφου.
Το directnews.gr δημοσιοποιεί σήμερα την κατάθεση της Πόπης Χριστοδουλίδου, από την οποία προκύπτει ότι εξετάστηκε παράνομα με την ιδιότητα της κατηγορούμενης και επομένως όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση διέπραξαν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.
Το θέμα που δημιουργείται είναι μείζον, έχει να κάνει με την ελευθερία του Τύπου και την παραβίαση βασικών άρθρων του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ.
Γι' αυτό το λόγο η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ θα πρέπει να παρέμβουν άμεσα με συγκεκριμένες νομικές ενέργειες και να μην αρκεστούν στην έκδοση ανακοινώσεων συμπαράστασης.
Για το ίδιο θέμα οι δικηγόροι της δημοσιογράφου, Παναγιώτης Σαπουντζάκης και Χρύσα Σαλαβράκου, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου κλήθηκε το πρωί της 12-2-2014 από την Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας να προσέλθει στο κτήριο της Λ. Αλεξάνδρας για να καταθέσει σε διαταχθείσα από τον κ. Εισαγγελέα κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με τα προβλεπόμενα από τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα αδικήματα της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας (άρθρα 143 και 144 Σ.Π.Κ.).
Προσήλθε περί ώρα 14.00. Τελικά την 16.10 ώρα απολογήθηκε ως κατηγορούμενη για παράβαση των άρθρων 143 και 144 σε συνδυασμό με το άρθρο 195 του Σ.Π.Κ. και αρνήθηκε την κατηγορία επιφυλαχθείσα για την νομιμότητα της όλης διαδικασίας . Όλα αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία της σχηματισθείσας δικογραφίας».
Διαβάστε ολόκληρη την απολογία της δημοσιογράφου εδώ.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-2-2014 από directNEWS.gr