ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η ...άλωση!

WWW.ASYNTAXTOSTYPOS.ORG
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

«1453» – H επιχειρούμενη άλωση της ΕΡΤ
Χίλιους τετρακόσιους πενήντα τρεις (1453) μεταβατικούς συμβασιούχους ψάχνει η κυβέρνηση για να αλώσει την ΕΡΤ. Τι ειρωνεία! Τι συμβολισμός! Τι παράξενα παιχνίδια με τους «αριθμούς»… Η κυβέρνηση επιχειρεί εσπευσμένα να συμπληρώσει τον αριθμό των πεντακοσίων ογδόντα εννέα (589) της πρώτης προκήρυξης προκειμένου να στήσει έναν «στρατό» περίπουδύο χιλιάδων «επιλαχόντων» που θα χρησιμοποιηθεί για την άλωση του «κάστρου» της ΕΡΤ.
Η «κερκόπορτα» όμως, φυλάσσεται καλά. Και είναι φτιαγμένη από υλικά όπως η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, και ηΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ για την απόκρουση κάθε επίθεσης.
Διαβάστε πώς απάντησαν άμεσα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ:
Η κυβέρνηση εντείνει την προσπάθειά της να διασπάσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αφού έδωσε 24ωρη παράταση για την υποβολή αιτήσεων για τις 589 θέσεις που είχε προκηρύξει (ποια άραγε η αναγκαιότητα της παράτασης;…) δημοσιοποίησε την προκήρυξη άλλων 1453 θέσεων, δίνοντας προθεσμία ως τις 9 Αυγούστου για ένα νέο γύρο εκβιασμού των εργαζόμενων της ΕΡΤ.
Δεν θα σταθούμε τόσο στον αφανισμό όλων των Περιφερειακών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών της ΕΡΤ που προκύπτει από τους «τελικούς» σχεδιασμούς του Γκίκα Μάναλη και του Υπουργείου Οικονομικών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσλήψεων του «εποχικού» προσωπικού με δίμηνη σύμβαση. Επί του παρόντος θα σταθούμε μόνο στην τελευταία πρόταση της νέας προκήρυξης, που αποδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης:
«Η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνεται σταδιακώς, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες ανάγκες και μόλις καταστεί ελεύθερη η χρήση των εγκαταστάσεων των Ραδιομεγάρων Αγ. Παρασκευής και Θεσσαλονίκης».
Προφανώς γι’ αυτό επιλέχθηκε ο συμβολικός αριθμός των 1453 θέσεων με τις οποίες η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα ανοίξει την Κερκόπορτα της ΕΡΤ. Ο «μεταβατικός φορέας» είναι ένα  νομικά ανυπόστατο μόρφωμα. Η μόνη πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση παραμένει η ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της οποίας συνεχίζουν να παράγουν πλήρες ραδιοτηλεοπτικό, διαδικτυακό και πολιτιστικό πρόγραμμα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της.
Δείτε ΕΔΩ την απόφαση για τη συμπληρωματική προκήρυξη και την παράταση που είχε δοθεί για την πρώτη έως τα (μαύρα) μεσάνυχτα του Σαββάτου (3/8