ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Οι εργαζόμενοι της «Βραδυνής» απεργούν για τη χαμένη τους αξιοπρέπεια!

www.sysperosi.wordpress.com

αναδημοσίευση

 

Οι εργαζόμενοι της ιστορικής εφημερίδας «Η Βραδυνή» απεργούν για 8η ημέρα, ύστερα από 2,5 χρόνια υπομονής. Μόνιμα σε μια καθυστέρηση πληρωμών που έφθαναν έως και 5 μήνες. Απλήρωτα κυριακάτικα από το 2010 έως το 2012. Αναδρομικά από το 2008. Ακούραστα και επαγγελματικά οι περισσότεροι από αυτούς, συνέχιζαν να «βάζουν πλάτη» για την εφημερίδα με τον βαρύ τίτλο, που τους έδωσε την ευκαιρία να ανδρωθούν δημοσιογραφικά.

Πήραν και έδωσαν πολλά στην ιδιοκτησία της. Τον τελευταίο καιρό μόνο δίνουν. Ουσιαστικά ήταν οι μόνοι που ενδιαφέρονταν, όσο τους επέτρεπε το εργασιακό περιβάλλον, για το «προϊόν» που δημοσιοποιούσαν, σε αντίθεση με την ιδιοκτησία του κ. Κώστα Μήτση, εκδότη της εφημερίδας και ιδιοκτήτη αλυσίδας ξενοδοχείων, που περιοριζόταν απλά στο «κρέμασμα» ενός εντύπου στα… μανταλάκια του περιπτέρου. Με καθυστερήσεις πληρωμών και άλλα εργοδοτικά τερτίπια οι εργαζόμενοι εκβιάστηκαν να υπογράψουν ατομική σύμβαση με 20% μείωση αποδοχών.  Συνάδελφος που δεν το έκανε απολύθηκε σχεδόν άμεσα. Χωρίς να έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος, «πληρώθηκαν» με άλλες 12 απολύσεις. Και σε αυτή την περίπτωση η ιδιοκτησία «πρωτοτύπησε». Έγινε το πρώτο μέσο μαζικής ενημέρωσης που κάνει απολύσεις με… 4μηνη προθεσμία. Και πάλι οι εργαζόμενοι έδωσαν το χρονικό περιθώριο στην «άφαντη» εργοδοσία να έρθει σε διάλογο μαζί τους, και με το συνδικαλιστικό τους όργανο, για τις προθέσεις της.

Σεβάστηκαν ακόμη και το σοβαρό πρόβλημα που ανέκυψε στον εκδότη της «Β» της από την κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα ως ιδιοκτήτη ξενοδοχείων, με το πρόσφατο συμβάν του μαχαιρώματος ενός ανήλικου από εργαζόμενο του ξενοδοχείου του. Έδωσαν και πάλι χρόνο, και γίνονταν αποδέκτες μόνο «φημών» περί κλεισίματος του καθημερινού φύλλου και διατήρηση του κυριακάτικου, οι οποίες επικαλούνταν τη διακοπή δημοσίευσης των ισολογισμών.

Σημειώνεται, πως οικονομικές εφημερίδες δημοσίευσαν πως την τελευταία διετία ο όμιλος των επιχειρήσεών του ιδιοκτήτη έχει ανοίξει τρία ξενοδοχεία συνολικής επένδυσης 160 εκατ. ευρώ σε Ρόδο, Κω και Κρήτη.