ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Στον "Πήγασο" η "σφαγή" συνεχίζεται, με ευθύνες βαριές της ΕΣΗΕΑ. Αλλά και των εργαζομένων, που περιμένουν το... θάμα, χωρίς να αγωνίζονται.Κι αφήνοντας τα "τσιράκια" να "οργιάζουν" !

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ "ΠΗΓΑΣΟΣ"29 Ιανουαρίου 2013
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει 24ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί αύριο Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 31 Ιανουαρίου 2013 για όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στις εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και ιστοσελίδες του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» (συμφερόντων της οικογενείας Μπόμπολα), ζητώντας να αποσυρθούν οι τρεις απολύσεις συναδέλφων στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ».


Το πογκρόμ απολύσεων, που έχει εξαπολύσει η ιδιοκτησία του Ομίλου είναι άνευ προηγουμένου. Εξακόσιοι περίπου συνάδελφοι έχουν απολυθεί τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ παράλληλα τρεις φορές έχουν μειωθεί οι μισθοί τους.
Οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία και η απόπειρα χειραγώγησης των δημοσιογράφων είναι καθημερινή πρακτική. Συνειδητή επιλογή των εργοδοτών είναι η κατάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος και η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η εργοδοσία αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να επιβάλει ένα καθεστώς γαλέρας στους εργαζόμενους.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει για άλλη μια φορά την εργοδοτική αυθαιρεσία, που στηριζόμενη στις μνημονιακές πολιτικές στρέφεται κατά του δικαιώματος της ενημέρωσης της κοινής γνώμης και της ίδιας της δημοκρατίας, καταπατώντας εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και ατομικές ελευθερίες. Δηλώνουμε ότι η πολιτική αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και καλούμε τους εργοδότες να προσέλθουν σε διαπραγμάτευση για την υπογραφή ΣΣΕ στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, που εργάζονται στον Όμιλο ΠΗΓΑΣΟΣ σε συνέλευση αύριο Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013 στις 2 το μεσημέρι στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ