ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Απεργιακή "Ελευθεροτυπία" στις 15 Φλεβάρη !

www.thepressproject.gr
αναδημοσίευση

 

Αποφάσεις συνέλευσης

Μετά από εβδομάδες απεργιακών κινητοποιήσεων και πολλές συνελεύσεις οι εργαζόμενοι της "Ελευθεροτυπίας" το πήραν απόφαση. Θα προχωρήσουν στην έκδοση της δικής τους εφημερίδας, ενός απεργιακού φύλλου.
Στόχος να βγει στα περίπτερα στις 15 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα συζητείται στιο Πρωτοδικείο η ένταξη της Χ.Κ.Τεγόπουλος στο άρθρο 99 του πτωχευτικού Κώδικα.Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο μεταξύ συνεχίζονται αφού η ιδιοκτησία, αντί απάντησης στους όρους που έθεσαν προκειμένου να εκδοθεί πάλι η "Ε", έστειλε απάντηση για την ...εθελούσια έξοδο του προσωπικού.

Το ψήφισμα της συνέλευσης της "Ε"

Οι εργαζόμενοι στην Χ. Κ. Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική που βρίσκονται σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 22 Δεκεμβρίου λόγω της άρνησης της διοίκησης να καταβάλει τα δεδουλευμένα πέντε μηνών, αποφάσισαν στη συνέλευσή τους στις 25 Ιανουαρίου:

1. Να ζητήσουν από τα σωματεία ( ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, Λιθογράφους) να συνεχίσουν την κήρυξη των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

2. Να ζητήσουν από τα ίδια σωματεία να καταβάλλουν στους απεργούς εργαζόμενους βοήθημα - επίδομα αλληλεγγύης.

Επίσης η συνέλευση:

-Επαναβεβαίωσε προηγούμενη απόφασή της ότι η απεργία στην Χ.Κ Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική αφορά σε όλους τους εργαζόμενους.
-Αποφάσισε να πραγματοποιηθούν μέχρι την Παρασκευή ξεχωριστές συνελεύσεις κατά κλάδο προκειμένου να γίνει επεξεργασία πρότασης για την έκδοση απεργιακού φύλλου και να εξετασθεί ο τρόπος που κάθε ειδικότητα θα μπορούσε να συμβάλει σε αυτή την έκδοση.

-Επισήμανε ότι η διοίκηση δεν απάντησε μέχρι σήμερα στο τελευταίο ψήφισμα που έθετε τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των οποίων είναι και:

Η δέσμευση της εκδότριας με ρητό, κατηγορηματικό και νομικά ασφαλή τρόπο ότι θα εξαιρέσει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων από το "κούρεμα" ενόψει της συζήτησης της αίτησης για την υπαγωγή της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο άρθρο 99, η καταβολή ενός μισθού άμεσα, η εξόφληση των εργαζομένων στην ένθεση, η γνωστοποίηση του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης των δεδουλευμένων και η δέσμευσή της για καταβολή της μισθοδοσίας στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.