ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

«Καμπάνα» 4 ετών και 6 μηνών σε Κουρή-Γιαννίκο για την υπόθεση του ALTER!!!!!


www.directNEWS.gr
αναδημοσίευση
kourhs giannikos16-6-2014
Του Βασίλη Τζήμτσου

Σε φυλάκιση 4 ετών και 6 μηνών καταδικάστηκαν σήμερα από το Β Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι βασικοί μέτοχοι...
του Αλτερ Γιώργος Κουρής και Κώστας Γιαννίκος για τη μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων το 2011 στους πάνω από 500 εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού.
Οι δύο ισχυροί άντρες του άλλοτε κραταιού τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας καταδικάστηκαν χωρίς να τους αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό, ενώ τους επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 15.700 ευρώ στον καθένα.

Οι κατηγορούμενοι δεν παραστάθηκαν στη δίκη αυτοπροσώπως αλλά με δικηγόρους.
Μάρτυρες κατηγορίας ήταν εκπρόσωποι των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού που εξήγησαν ότι υπέβαλαν μήνυση καθώς οι πάνω από 500 εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι επί μήνες.
Όμως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονταν τα ονόματα μόλις 52 εργαζομένων και όχι όλων!
Αν περιλαμβάνονταν όλοι, τότε οι καταδίκες, φυλακίσεις και χρηματικές ποινές θα ήταν μέχρι και δεκαπλάσιες για καθένα από τους κατηγορουμένους...
Στο «τιμόνι» του Αλτερ μαζί Κουρής-Γιαννίκος
Το δικαστήριο, με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας, έκρινε πως διοίκηση ασκούσαν τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της εργοδότριας εταιρείας Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ, Κώστας Γιαννίκος, όσο και ο βασικός μέτοχος, Γιώργος Κουρής, παρά το γεγονός ότι εμφανιζόταν ως μη εκτελεστικό μέλος της εταιρείας.
Ο εισαγγελέας της έδρας ανέφερε σχετικά ως προς το ρόλο του Γ. Κουρή:
"Είναι ουσιαστικά ο ένας εκ των δύο αφεντικών της εταιρείας.
Καλύπτεται πίσω από το γεγονός ότι ήταν μη εκτελεστικό μέλος".
Εξηγώντας το σκεπτικό του ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε τα ακόλουθα επιχειρήματα:
- Ο Γ. Κουρής διέθεσε το ποσό των 7.500.000 ευρώ μέσω εκποίησης της ιδιωτικής του περιουσίας. «Δεν πετάει στον κουβά 7.500.000 για μια εταιρεία που δεν κάνει κουμάντο. Μόνο όταν διοικείς ή συνδιοικείς μια εταιρεία προβαίνεις σε τέτοια επένδυση» επεσήμανε ο εισαγγελέας.
- Σε όλες τις συναντήσεις με τους εργαζόμενους συμμετείχε ο Γ. Κουρής, επισημαίνοντας πως μιλώντας με αυτούς τους είχε πει ότι θα ...ξεκοιλιάσει το Γιαννίκο και ότι τώρα κάνει αυτός κουμάντο στο σταθμό.
- «Είναι ο βασικός μέτοχος του Αλτερ. Η πλειοψηφία των μετοχών ήταν εις χείρας της οικογένειας Κουρή. Δεν μπορεί να έχει τρίτο συνεταίρο το Γιαννίκο χωρίς να κάνει κουμάντο ο ίδιος» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.
- Το μέλος του ΔΣ της Ελεύθερης Τηλεόρασης και συγκατηγορούμενός του Ξενάκης-Βαλέτας είναι προσωπικός φίλος του Γ. Κουρή. «Είχε την πρόνοια να έχει την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας χωρίς να διοικεί» διερωτήθηκε ο εισαγγελέας στην αγόρευση του. Και κατέληξε:
«Ήταν συνδιοικητής σε όλες τις υποθέσεις και ο Γιώργος Κουρής».
Ως προς το συγκατηγορούμενο του τότε διευθύνοντα σύμβουλο, Κώστα Γιαννίκο, ο εισαγγελέας χαρακτήρισε εικονική την παραίτηση που είχε υποβάλει την 1η Δεκεμβρίου 2011, «για να διώξει τις ποινικές ευθύνες, διαβλέπων την εξέλιξη που θα είχαν οι εταιρικές υποθέσεις».
Υπενθυμίζεται, πως ο Κ. Γιαννίκος παραμένει εδώ και ενάμιση χρόνο προφυλακισμένος για υποθέσεις που αφορούν τη διαχείριση των οικονομικών του Αλτερ.
Πάντως, η πρόεδρος του δικαστηρίου με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα απήλλαξαν από τις κατηγορίες το γιο του Γ. Κουρή, Ανδρέα, τον κ. Ξενάκη-Βαλέτα και την Αννα Κοντοδήμου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελεύθερης Τηλεόρασης ΑΕ, καθώς από κανένα στοιχείο της δικογραφίας και τις μαρτυρικές καταθέσεις δεν προέκυψε ότι συμμετείχαν στη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού.
Οι καταδικασθέντες Γ. Κουρής και Κ. Γιαννίκος έχουν δικαίωμα έφεσης, ενώ οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-6-2014 από directNEWS.gr