ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΕΣΗΕΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

29 Μαΐου 2014

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 
ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Ακαδημίας 20, 106 71 Αθήνα 
Τηλ.: 3675 440 Fax : 3675 530 
ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Αρ. πρωτ. 220 / 29.05.14 

Ανακοίνωση

To Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, κατέγραψε ακραία φαινόμενα παράβασης του Κώδικα Δεοντολογίας, καθώς και των Αρχών της Κοινωνικής πολιτικής ηθικής και της ίδιας της Δημοκρατίας, από ορισμένα ΜΜΕ στην περίοδο των εκλογών.
Αποκορύφωση των κρουσμάτων αυτών υπήρξαν τα δελτία ειδήσεων και τα σχόλια του τηλεοπτικού σταθμού “Antenna”, στα οποία πρωταγωνίστησαν επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Φαινόμενα τα οποία καταδικάστηκαν τόσο από τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων όσο και από φορείς και εκπροσώπους της κοινής γνώμης.

Το ΕΟΔ, εγκαίρως με ανακοίνωσή του στις 05.05.14 είχε επισημάνει ότι «Είναι αντιδεοντολογικό, δημοσιογράφοι να συμπράττουν καθ’ οποιοδήποτε τρόπο στη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων με την μετάδοση ανεπιβεβαίωτων, παραποιημένων πληροφοριών ή αποσιώπηση άλλων»,«Η δημοσιογραφία, ως λειτούργημα, υπηρετεί την ενημέρωση των πολιτών και την αλήθεια και όχι πολιτικά, οικονομικά, εργοδοτικά συμφέροντα».
Τέτοιου είδους φαινόμενα σε όποια ΜΜΕ συμβαίνουν, θα ελέγχονται από τα αρμόδια Όργανα της ΕΣΗΕΑ.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας
της ΕΣΗΕΑ