ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Δεν πλήρωσαν ούτε την άδεια στους απολυμένους της ΕΡΤ!

30/05/14

H Εφημερίδα των Συντακτών
αναδημοσίευση

   
Κοντεύει ένας χρόνος από το «μαύρο» στην ΕΡΤ και οι απολυμένοι περιμένουν ακόμα τις «γενναίες» αποζημιώσεις που υποτίθεται θα έδινε η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Επικαλούμενη άλλοτε νομοθετικά κενά και άλλοτε τεχνικά ζητήματα, συνειδητά και τιμωρητικά (!) αρνείται να προχωρήσει σε εκκαθάριση και καταγγελία των συμβάσεων, αρκούμενη στα ψίχουλα που έχει καταβάλει έναντι των αποζημιώσεων.
Και αν πράγματι υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες και διαφορετικές ερμηνείες γύρω από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και της ΚΥΑ προκειμένου να υπολογιστούν οι αποζημιώσεις, είναι ακατανόητο το τι εμποδίζει την κυβέρνηση να καταβάλει στους απολυμένους την άδεια του 2013, την οποία δεν πρόλαβαν να πάρουν και πρέπει να την πληρωθούν. Δεν μπορούν να καταλάβουν ο κ. Κεδίκογλου και η «παρέα» του Μαξίμου ότι υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν αυτά τα χρήματα για να ξοφλήσουν τους απλήρωτους λογαριασμούς και να ανταποκριθούν στις βασικές καθημερινές ανάγκες σίτισης;
 Δεν αναρωτιούνται ότι αν είχαν προχωρήσει ταχύτερα τη διεκπεραίωση των αποζημιώσεων θα μπορούσαν ίσως να είχαν αποφευχθεί δυσάρεστα γεγονότα, όπως αυτό της απολυμένης τηλεφωνήτριας η οποία δεν άντεξε την πίεση που της προκάλεσε η κοινοποίηση του κατασχετηρίου του σπιτιού της;

Η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο.

Οσο για το τι μέλλει γενέσθαι με τις αποζημιώσεις, το μόνο που μπορούμε, με κάθε επιφύλαξη, να μεταφέρουμε στους απολυμένους της μνημονιακής συγκυβέρνησης είναι ότι εντός των επόμενων ημερών (πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα) ίσως καταβληθούν οι άδειες του 2013 και του 2012 (για όσους είχαν υπόλοιπο).

Ωστόσο δεν βάζουμε το χέρι μας στη… φωτιά. 
Μπορεί να διαψευσθεί η πληροφορία μας. Τόσα και τόσα έχουμε δει από τη σημερινή συγκυβέρνηση. Οσο για την οριστική εκκαθάριση των αποζημιώσεων, υπάρχει ακόμα πορεία. Μαθαίνουμε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα δίμηνο ακόμα για να αρχίσει η σταδιακή καταγγελία των συμβάσεων. Υπομονή και ψυχραιμία.

Κ.ΤΣ.