Μαζική θα είναι η παρουσία δημοσιογράφων από όλη την Ελλάδα, την ημέρα εκδίκασης της αγωγής των εργαζομένων στην ΕΡΑ Ηρακλείου κατά του δημοσίου, για το κλείσιμο, εν μία νυκτί, της δημόσιας ραδιοφωνίας-τηλεόρασης, μετά από κάλεσμα της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:
"Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου εκδικάζεται στο Ηράκλειο η αγωγή  των εργαζομένων της ΕΡΤ/ΕΡΑ Ηρακλείου κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ λόγω της ιδιαίτερης σημασίας της συγκεκριμένης δίκης, απηύθυνε πρόσκληση στους Προέδρους της ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘ-ΣΕ-Ε και ΕΣΠΗΤ προκειμένου να παραστούν ώστε  να συνδράμουμε από κοινού στην προσπάθεια των συναδέλφων.
Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή από όλους και οι εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου θα δώσουν δυναμικό παρών στην κρίσιμη δικαστική διαδικασία.
Την προηγουμένη, Κυριακή 17 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Προέδρων των Ενώσεων και της Ομοσπονδίας.
Η συνάντηση θα γίνει στις 11.30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Λατώ» του Ηρακλείου και πέραν του ζητήματος της ΕΡΤ θα συζητηθούν εκτενώς τα βασικά προβλήματα που ταλανίζουν τον δημοσιογραφικό κόσμο".