ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Διαφωνίες σε υψηλούς τόνους και με χαρακτηρισμούς στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για τις περικοπές!

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013


 wwwgreektv-com.blogspot.gr

αναδηοσίευση

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η επεισοδιακή σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΕΑΠ με θέμα  τις ...περικοπές στο ταμείο των ΜΜΕ. 
Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από την επιμονή της πλειοψηφίας των μελών στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, όσων δηλαδή αποφάσισαν τον Αύγουστο τις γενικές και οριζόντιες περικοπές, να αποφασισθούν συγκεκριμένες περικοπές στους μισθούς του προσωπικού.
 Η συνεδρίαση στο τέλος διαλύθηκε κάτω από έντονες αψιμαχίες ανάμεσα στον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ Πάνο Σόμπολο και την πρώην πρόεδρο Ελένη Σπανοπούλου.
Η είδηση της ημέρας είναι ότι ψηφίστηκε με πλειοψηφία η πρόταση των Γιάννη Αγγέλη και Πόπης Χριστοδουλίδου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος στον κλάδο των ΜΜΕ για τις περικοπές και τις μειώσεις.

Μετά την ψήφιση της πρότασης αυτής, τέθηκε ζήτημα να ψηφίσουν τα μέλη μειώσεις στο μισθών στο προσωπικό. 
Το περίεργο είναι πως την Πέμπτη το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έχει προγραμματίσει συνάντηση με όλες τις συνδικαλιστικές Ενώσεις για την κρίση βιωσιμότητας του ταμείου στο οποίο το έλλειμμα φθάνει τα 26 εκατ. ευρώ
Πριν από τη συνάντηση αυτή, ορισμένα μέλη, ανάμεσα τους και οι εκλεγμένοι από την ΕΠΗΕΑ, επέμεναν να περάσουν σήμερα από το ΔΣ οι μειώσεις στους μισθούς με κλιμάκωση ποσοστών μείωσης από τα χαμηλά κλιμάκια. Οι δυο εκπρόσωποι της "Πρωτοβουλίας" δήλωσαν πως καταψηφίζουν και κατηγορήθηκαν ως ...ανεύθυνοι.
Επειδή δεν συμφωνούν πριν το δημοψήφισμα και πριν τη συζήτηση με τα μέλη -μετόχους του ΕΔΟΕΑΠ για τις μειώσεις.
 Η θέση της αναζήτησης ευθυνών για το πως έφθασε ο ΕΔΟΕΑΠ στο σημείο που σήμερα βρίσκεται, στο πως θα αντιμετωπιστεί η απώλεια εσόδων, δεν φαίνεται να απασχολεί ορισμένα μέλη της διοίκησης. Αν και παραδέχονται πως οι μειώσεις δεν σώζουν το ταμείο, απλώς του δίνουν δυο ακόμη χρόνια ζωής...
Τις περικοπές για τις συντάξεις συμφώνησαν να το αφήσουν για άλλη συνεδρίαση γιατί είναι θέμα ...τζίζ (προφανώς για προεκλογικούς παραταξιακούς λόγους) και υπήρξε επιμονή για την πρόταση μείωσης αποδοχών. 
Ο Πάνος Σόμπολος δήλωσε πως θα ψηφίσει λευκό. Η πρόθεση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά της Ελένης Σπανοπούλου που τον κατηγόρησε ως ευθυνόφοβο και...ανίκανο.
Ο καβγάς συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους, πάντα για το αν το ΔΣ θα αποφασίσει να πετσοκόψει τους μισθούς των εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ και στο ιατρικό προσωπικό. 
Η πρόταση να μειωθούν οι αποζημιώσεις των μελών του ΔΣ όπως τέθηκε από τον Γ. Αγγέλη δεν απασχόλησε τα μέλη της πλειοψηφίας...
Τελικά ένα μέλος από την πλειοψηφία, ο Π. Νεστορίδης δήλωσε πως αποσύρει τη θετική του ψήφο για τις περικοπές καιαπέχει της ψηφοφορίας.
 Με αποτέλεσμα να μην ληφθεί η απόφαση και να διαλυθεί το ΔΣ σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης.