ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ALTER:ΔΎΟ ΣΥΝΕΛΕΎΣΕΙΣ!

Οι αποφάσεις των εργαζόμενων του ALTER ΚΑΙ στις δύο ξεχωριστές συνελεύσεις σε Μπουρνάζι και ΕΣΗΕΑ

Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2013

www.pressarismenos.blogspot.gr
αναδημοσίευση

 Σε δύο ξεχωριστές συνελεύσεις(;) κλήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, οι εργαζόμενοι του ALTER για να εξετάσουν την πρόταση Κουρή για την επαναλειτουργία του ALTER. Στις 12:00 μ.μ. συγκεντρώθηκαν οι δημοσιογράφοι του καναλιού στον 3ο όροφο της ΕΣΗΕΑ, ενώ μια ώρα αργότερα (στις 13:00) συγκεντρώθηκαν...
...σε κοινή συνέλευση οι διοικητικοί και τεχνικοί στις εγκαταστάσεις του καναλιού στο Μπουρνάζι. Συνεργάτες του pressarismenou μας ενημέρωσαν για τα όσα αποφασίστηκαν τόσο στη συνάντηση των τεχνικών και διοικητικών, όπου η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη και ανέβηκαν σε κάποια σημεία οι τόνοι, όσο και στην συνέλευση των δημοσιογράφων τα πνεύματα ήταν σαφώς πιο ήρεμα, όπου ακόμα και οι διαφωνίες ήταν εποικοδομητικές, ενώ  οι παρεμβάσεις των μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ήταν καταλυτικές και μας εξέπληξαν ευχάριστα...

Φωτεινή εξαίρεση στην συνέλευση της Ακαδημίας 20, η περίεργη επιμονή κάποιων να συμμετάσχει στην "επιτροπή σοφών", ο υποψήφιος -που τελικά δεν εξελέγη πριν 10 περίπου ημέρες, Κώστας Αττίας. Ο οποίος τελικά ΔΕΝ θα είναι στην τριμελή επιτροπή των δημοσιογράφων...όπως διέρρευσε εκ παραδρομής στο διαδίκτυο.

Η συνέλευση των δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΑ 

Στην συνέλευση των δημοσιογράφων παραβρέθηκαν και τα μέλη του Δ.Σ.: Δημήτρης Τρίμης, Αγγελική Γυπάκη, Νανά Νταουντάκη και το μέχρι πρόσφατα μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης και πρώην εργαζόμενος του ALTER Γιώργος Φιλιππάκης και φυσικά η νομική εκπρόσωπος κ. Χ.Σαλαβράκου.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα οι τοποθετήσεις όλων των μελών του Δ.Σ. ήταν θετικές. Όπως ιδιαίτερα εύστοχες ήταν και οι παρατηρήσεις της κυρίας Νταουντάκη, η οποία επισήμανε ότι παρατηρεί μια χαρακτηριστική βιασύνη στις κινήσεις του Γιώργου Κουρή, να επαναλειτουργήσει το ALTER, ενώ είπε με νόημα ότι: "οι εξελίξεις που αναμένονται κυλούν σε βάρος του Κεφαλλονίτη εκδότη".

Οι δημοσιογράφοι συναποφάσισαν να εξετάσουν την "πρόταση" Κουρή, παρά το γεγονός ότι έχει πολλές ασάφειες και ότι υπάρχουν πολλά μελανά σημεία όπως: Ποιος θα αποφασίσει για το ποιοι θα είναι οι 300 της επαναλειτουργίας του ALTER; Πως καταλήξαμε στον αριθμό των 450 εργαζομένων που θα πληρωθούν την ώρα που οι εργαζόμενοι του ALTER είναι 613; Θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του ο Κουρής ή μόλις μπει το ALTER στο άρθρο 99, θα ξεχάσει τις δεσμεύσεις του; Τα δύο εκατομμύρια που λέει ότι ΘΑ βάλει ο Κουρής, υπάρχουν ή όχι; Υποτίθεται ότι τα έσοδα θα βγαίνουν από τις διαφημίσεις, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεδομένης της κρίσης θα είναι τόσα όσα απαιτούνται για την μισθοδοσία των εργαζομένων;

Ακόμα, ορίστηκε επιτροπή εργαζομένων - δημοσιογράφων που θα συμμετάσχει στις συζητήσεις με την πλευρά του Κουρή και θα πλαισιώσει τον εκπρόσωπο τους Β.Τζήμτσο. Αυτοί θα είναι ο παλιότερος εκπρόσωπος Β.Ζέρβας και ο Λάζαρος Κοκόσης, ο οποίος έκανε και μια ριζοσπαστική πρόταση για προσφυγή των εργαζομένων στο ΕΣΡ, ακόμα και για να ζητήσουν την αυτοδιαχείριση του σταθμού (βλέπε FLASH FM και ΞΕΝΙΟΣ FM), σε περίπτωση που αποδειχθούν ξανά "κάλπικες" οι υποσχέσεις του Κουρή...

 Στην επιτροπή αρνήθηκε να συμμετάσχει ο Γιώργος Φιλιππάκης, ο οποίος υπενθύμισε ότι πρόσφατα βγήκε στη σύνταξη και ως εκ τούτου δεν θεωρείται εργαζόμενους του ALTER. Ενώ απορρίφθηκε η συμμετοχή του Κώστα Αττία.

  Για το συγκεκριμένο θέμα αξίζει να σημειώσουμε ότι έπεσε στο κενό η προσπάθεια (η οποία σε κάποια σημεία έγινε...ενοχλητική και... ξεπέρασε τα όρια της απλής εμμονής) από κάποιους για να συμπεριληφθεί ο υποψήφιος για να εκπρόσωπος  Κώστας Αττίας. (Θυμηθείτε τις σας έγραφε ο pressarismenos για το περίεργο παρασκήνιο εδώ).

  Η ένσταση που προέβαλλαν κάποιοι δημοσιογράφοι ήταν πέρα ως πέρα δικαιολογημένη: "Πως είναι δυνατόν να μας εκπροσωπήσει εργαζόμενος σε άλλο κανάλι (το ZOOM του Μάκη), όπου δεν έχει γίνει αποδεκτή η ΣΣΕ, ενώ εκεί "ανθεί" η μαύρη εργασία;  (για το θέμα θα επανέλθουμε...εάν χρειαστεί....).


Η συγκέντρωση των διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών του ALTER στο Μπουρνάζι: 

Στο κτίριο του Alter, στην αίθουσα σύνταξης, εν μέσω σκόνης, ζέστης, και χαμού, στις 13:00, έλαβε χώρα, η συνέλευση των τεχνικών και διοικητικών του καναλιού, για να ενημερωθούν, για την πρόσφατη πρόταση Κουρή (με τις γνωστές ασάφειες) προς επαναλειτουργία του πολυπόθητου καναλιού.

 Κι ενώ η εκπρόσωπος των τεχνικών Α. Κυρίκου, μετέφερε την έγγραφη, και με υπογραφή του πληρεξούσιου δικηγόρου του Κουρή,Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η παρέμβαση της εργαζομένης κ.Λαδά – πρώην θερμής υποστηρίκτριας του Γιαννίκου, πυροδότησε το κλίμα.

 Εντάσεις που δεν τιμούν κανένα σημειώθηκαν... από όλες τις πλευρές, ακόμη και από εργαζόμενους του εμπορικού τμήματος, οι οποίοι κατευθύνονταν μέχρι πρόσφατα από τον δ/ντη τους Πανταζόπουλο – άνθρωποι του Γιαννίκου, αθέατοι σε όλους τους αγώνες, και θεατοί μετά τη φυλάκιση του αφεντικού τους.

Η στάση περιφρουρούντων του καναλιού, οι οποίοι ζητούν να λάβουν τη μερίδα του λέοντος, από τις υποσχέσεις του Κουρή, προκάλεσε σε πολλά σημεία τις αντιδράσεις των υπολοίπων. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ανέβηκε η ένταση, αλλά ευτυχώς...πρυτάνευσε η λογική.

Τελική απόφαση από την κοινή συνέλευση διοικητικών/τεχνικών είναι να έρθουν σε επαφή εκ νέου με το μεγαλομέτοχο, για να ζητηθούν διευκρινίσεις επί της ασαφούς πρότασής του.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο :