ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Επιχείρηση έκδοσης απεργοσπαστικών κυριακάτικων φύλλων!

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΡΤ Συζητείται η πορεία των κοινών απεργιακών κινητοποιήσεων… Συνάντηση Διασωματειακού τώρα στην ΕΡΤ στην Αθήνα.

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΕΜΠΤΗΣ

www.asyntaxtos typos.org
αναδημοσίευση 

Κάποιοι έχουν τρομάξει από την μαζική υποστήριξη, συμπαράσταση και αλληλεγγύη, που εκδηλώνονται τούτες τις μέρες του νέου μνημονιακού σκοταδισμού με το  κλείσιμο των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, κι αυτό παρά τα τόσα αρνητικά που τα καταμαρτυρούν κατά καιρούς (φωνές κυβερνητικής προπαγάνδας, δυσφήμησης των κοινωνικών αντιστάσεων κλπ).

Κάποιοι και μέσα στα κτίρια της ΕΡΤ ούτε κατά διάνοια έχουν κάποια ελάχιστη σχέση με το κλίμα και τις συμπεριφορές των συμπαραστατών που συρρέουν όλες αυτές τις ώρες –με τις κοινωνικές δυνάμεις που στηρίζουν τον αγώνα να έχουν και κριτική άποψη αλλά και οπτική έμπρακτης κοινωνικής αντιστοίχησης. Γι αυτό και σαφέστατα πρέπει να οριοθετηθεί το συνδικαλιστικό  πλαίσιο αλλά και το ευρύτερα πολιτικό.
Οι γνωστοί πρόθυμοι, κατοχικοί, μνημονιακοί, δοσίλογοι κάθε είδους, όπως και αυτοί που θα σπεύσουν να εκδηλώσουν στάση νομιμοφροσύνης μπας και ξαναεπιλεγούν ρουσφετολογικά, έχουν μείνει άναυδοι –με μερικούς να μην μπορούν να κρύψουν ότι το κλίμα… δεν τους πάει.
Οι (πάντα σε κρίσμες στιγμές) προβληματιζόμενοι για τα κοινωνικά αντανακλαστικά δυνάμεων, τώρα αναφέρονται στην διεφθαρμένη ΕΡΤ (αυτοί οι ίδιοι που διόριζαν κατά κύματα στο πλαίσιο των πελατειακών σχέσεων).
Αλλά και νέοι ισορροπιστές που αναζητούν χρυσές τομές και διαπιστευτήρια κυβερνητικής διαχείρησης, δείχνουν άπραγοι στο αιωρούμενο κοινό αίτημα: Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!
Όλοι αυτοί αρχίζουν και κυκλοφορούν προβληματισμούς… για κενό ενημέρωσης από πιθανή συνέχιση των απεργιών στις εφημερίδες, με τους βαρώνους του Τύπου να έχουν ξεσαλώσει σε πιέσεις να βγούν τα κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων. [Υπάρχει λύση και είναι η έκδοση απεργιακών φύλλων από τις Ενώσεις Συντακτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως προβλέπουν σαφέστατα τα καταστατικά].
Ελπίζουμε να μην φθάσουν σε ένα τέτοιο έσχατο σημείο πλήρους ξεπουλήματος, κάθε αγώνα πιά, ακόμη και για ένα τόσο κραυγαλέο θέμα που είναι το κλείσιμο των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών μέσων και που έχει προσελκύσει τέτοιο βαθμό λαϊκής υποστήριξης!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ  ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ 
[ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΟΠΟΥ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ...]
ΝΕΟ! 20:00
ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ, ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ… ΔΟΘΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΠΟΛΛΩΝ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ. ΕΚΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ.
ΌΜΩΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΊΧΕ ΛΗΞΕΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ!…
ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ; ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ;!…