ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Oχι στο καθεστώς απλήρωτης εργασίας, που εφαρμόζει ο Φώτης Μπόμπολας στον "SENTRA FM"!


Ο ΠΣΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ «SENTRA»

10/09/2012 ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) εκφράζει την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού «Sentra FM». Ταυτόχρονα, όμως, καταγγέλλει την ιδιοκτησία του σταθμού και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στα νέα ήθη και έθιμα που επιβάλλονται στους εργαζόμενους σχετικά με το εργασιακό καθεστώς των δημοσιογράφων που υποχρεώνονται να εργάζονται χωρίς να αμείβονται.

Ο «Sentra FM», ιδιοκτησίας του Ομίλου Μπόμπολα, επαναλειτουργεί με τους δημοσιογράφους της αθλητικής εφημερίδας «Goal News» που ανήκει στον ίδιο Όμιλο, να υποχρεώνονται υπό τη απειλή της απόλυσης να προσφέρουν δωρεάν εργασία στο ραδιόφωνο. Είναι προφανές ότι όλα αυτά πέραν του ότι συνιστούν σοβαρή παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και στερούν έσοδα από τα Ταμεία μας, ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για την καθιέρωση της απλήρωτης εργασίας και από άλλους εργοδότες.
Ο ΠΣΑΤ καλεί τα μέλη του να μη συμμετέχουν στο νέο καθεστώς απλήρωτης εργασίας του «Sentra FM»,» και ζητά άμεσα από τις Ενώσεις και τα εντεταλμένα όργανα του κράτους να παρέμβουν  και να επιβάλλουν τη νομιμότητα.