ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

O ΠΣΑΤ ΑΠΑΝΤΑ : Kαταγγέλλoυμε την ιδιοκτησία του σταθμού και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στα νέα ήθη και έθιμα που επιβάλλονται στους εργαζόμενους σχετικά με το εργασιακό καθεστώς των δημοσιογράφων που υποχρεώνονται να εργάζονται χωρίς να αμείβονται!!!!!.


Σ
τήλη: MediaTicker | Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

«Η ελπίδα μας διπλή στη νέα πρεμιέρα του Sentra 103,3. Πρώτον, να αντέξουμε και δεύτερον να τα καταφέρουμε όσο μπορούμε για να βρεθούμε και πάλι ΟΛΟΙ μαζι. Αυτο δεν γίνεται με βαρύγδουπους αφορισμούς και με αβάσταχτη μιζέρια παρα μόνο όταν βάζεις το εμείς πάνω απο το εγω. Απο εμάς εξαρτάται να φτιάξουμε και πάλι τα πράγματα και να μην κλαιμε μόνο για όσα συμβαίνουν. Το νέο ξεκίνημα του SENTRA αφιερώνεται κυρίως στους απόντες. Για τους παρόντες μόνο περισσότερη δουλεια υπάρχει, οι αναμνήσεις και η προσδοκία να φτιάξουμε και πάλι αυτο που υπήρχε και κάποιοι μας γκρέμισαν…» ήταν το μήνυμα του Ανδρέα Δημάτου στο Facebook για την επαναλειτουργία του Sentra FM.
Ο (διευθυντής) Βαγγέλης Μπραουδάκης έγραψε στο sentragoal.gr για την επανέναρξη του σταθμού:
«Η Κυριακή των εκλογών του Μαΐου ήταν και η τελευταία μέρα που εξέπεμψε πρόγραμμα ο Sentra 103,3 βαδίζοντας στον 4ο χρόνο λειτουργίας του. H αβυσσαλέα πτώση της διαφήμισης την τελευταία διετία σ” όλα τα ΜΜΕ της χώρας, φυσιολογική απόρροια της οικονομικά χειμαζόμενης Ελλάδας, σε συνδυασμό με την «πιστολιά» που έφαγαν την Πρωτοχρονιά του τρέχοντος έτους ειδικά τα αθλητικά ΜΜΕ από τον παντελώς στρεβλό και μη εφαρμόσιμο νόμο περί «στοιχηματικών εταιρειών» λύγισαν τελικά τον σταθμό, αφού οι ζημιές -ελλείψει εσόδων- γίνονταν πια μη αντιμετωπίσιμες.
Επιπλέον, παρά τις αξιόλογες μετρήσεις (άνω του 4% με 100.000 καθημερινούς ακροατές), η κρίση έφερνε απομακρύνσεις και διακοπές συνεργασιών, τα συγκεκριμένα μέτρα προκαλούσαν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις κι όλο το παραπάνω περιγραφόμενο περιβάλλον δεν επέτρεψε τελικά τους τελευταίους τέσσερις μήνες να βγει ζωντανό πρόγραμμα για «υγιείς αρρώστους»
Από σήμερα, ωστόσο, στις 8 το πρωί ο Sentra 103,3 επιστρέφει στα ερτζιανά. Σε μια προσπάθεια των εργαζομένων στον όμιλο Πήγασος και ιδιαίτερα των αθλητικών συντακτών του «Goal» και του Sentragoal.gr για να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε προ τεσσάρων μηνών. Χωρίς, βέβαια, τις εξωτερικές συνεργασίες ορισμένων συναδέλφων που δεν εργάζονταν στον όμιλο, καθώς τα κόστη δεν το επιτρέπουν
Μια «συμμορία», όπως εύστοχα περιγράφεται στη σχετική διαφήμιση, με σκοπό να προσφέρει την ίδια ενημέρωση που είχε γίνει συνήθεια σε τόσο κόσμο, με συνέπεια, ποιότητα και πολύ φιλότιμο, χωρίς εμπάθειες και φανατισμό, όσο μας επιτρέπουν οι δυνάμεις και ο επαγγελματισμός μας
Φιλοδοξία μας; Να ξεπεράσουμε τον κάβο, να αντέξει το σκοινί, να παλέψουμε με τις αντίξοες συνθήκες, ελπίζοντας ότι η καταιγίδα θα σταματήσει. Και στο «ουράνιο τόξο» να είμαστε εκεί για να το δούμε μαζί σας, να ξαναδυναμώσουμε σταδιακά
Ραντεβού πια και ραδιοφωνικά. Κάθε μέρα από τις 8 το πρωί. Κι όπως μ” άρεσε να λέω από την πρώτη μέρα που ασχολήθηκα με τον αθλητισμό κι όποιος αντέξει!»
ΠΣΑΤ κατά Sentra FM
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών καταφέρεται εναντίον της κίνησης του «Πήγασος» να ανοίξει εκ νέου τον Sentra FM χωρίς να πληρώνει όσους εργάζονται σε αυτό.
«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) εκφράζει την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού «Sentra FM». Ταυτόχρονα, όμως, καταγγέλλει την ιδιοκτησία του σταθμού και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στα νέα ήθη και έθιμα που επιβάλλονται στους εργαζόμενους σχετικά με το εργασιακό καθεστώς των δημοσιογράφων που υποχρεώνονται να εργάζονται χωρίς να αμείβονται.
Ο «Sentra FM», ιδιοκτησίας του Ομίλου Μπόμπολα, επαναλειτουργεί με τους δημοσιογράφους της αθλητικής εφημερίδας «Goal News» που ανήκει στον ίδιο Όμιλο, να υποχρεώνονται υπό τη απειλή της απόλυσης να προσφέρουν δωρεάν εργασία στο ραδιόφωνο. Είναι προφανές ότι όλα αυτά πέραν του ότι συνιστούν σοβαρή παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και στερούν έσοδα από τα Ταμεία μας, ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για την καθιέρωση της απλήρωτης εργασίας και από άλλους εργοδότες.
Ο ΠΣΑΤ καλεί τα μέλη του να μη συμμετέχουν στο νέο καθεστώς απλήρωτης εργασίας του «Sentra FM»,» και ζητά άμεσα από τις Ενώσεις και τα εντεταλμένα όργανα του κράτους να παρέμβουν και να επιβάλλουν τη νομιμότητα».
Γράφει ο… Press@κιας (κατά κόσμον Νίκος Μποζιονέλος)
E-mail: presssakias@gmail.com