ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ενας χρόνος, χωρίς τον αγαπημένο μας φίλο, Ηλία Ματθαίο.-Το Σάββατο, στο Ξηροκάμπι Λακωνίας διοργανώνεται ποδοσφαιρικός αγώνας στη μνήμη του!

Ενα ποίημα του Κώστα Βάρναλη, στη μνήμη του φίλου μας, Ηλία...Και τα λόγια τούτα, σήμερα, αφιερωμένα στην λεβέντισσα μάνα του, την λατρεμένη μας, κ. Γεωργία.
 Πονάμε μαζί της για τον άδικο και πρόωρο χαμό του γιου της, που εκείνη και ο υπέροχος, ο αείμνηστος πατέρας του έδωσαν ψυχή περήφανη, αλύγιστη κι απροσκύνητη.
Κι  εκείνη, παρά τον πόνο της τον αβάσταχτο, μας έσφιξε τα χέρια, για να μας δώσει πέρσι τον Μάρτη, κουράγιο.
Από τότε έγιναν πολλά, αγαπημένη  μητέρα του Ηλία μας.
Όμως,  να ξέρεις, εσύ και μόνο εσύ, πως,  η ζεστασιά του, η δύναμη , που μας πρόσφερε πάντα απλόχερα, η αγάπη του μας κρατά ακόμα δυνατούς.
Και όρθιους! 

με την θύμησή του να με στηρίζει στα δύσκολα!
Πόπη Χριστοδουλίδου
----------------------------------------------------------------------------
"Πρόλογος" 
ΤΟΥ ΚΏΣΤΑ ΒΆΡΝΑΛΗ 


Ξαφνικὰ μοῦ φασκιώνουνε τὰ μάτια
γιὰ νὰ βλέπω τὸ φῶς τὸ ἀληθινό!
Μὲ καρυδώνουν, γιὰ νὰ μὴ φωνάζω:
«Ὄρσε, Ἑλλάδα Γραικύλων ἀντιχρίστων!»
Ἄχερα μὲ μπουκώνουν κάθε μέρα.
 


Καὶ ποιοί; Τοῦ σκλαβοπάζαρου ἡ σαβούρα.
Καὶ πῶς; Ἔχουν ἀφέντη τὰ σκυλιὰ
καὶ δαγκάνουν τὰ πόδια σου, Ἱστορία. 
Πῶς θὰ σωθοῦμε ἀπ᾿ τὴν «ἐλευθερία» 
τῆς σκλαβιᾶς μας
κι ἀπὸ τὸν «ὑπὲρ πατρίδος» 
τῶν προδοτῶν; 
Καὶ πότε ἀπ᾿ τοὺς θεοὺς 
τῶν ἀθέων καὶ τῶν ἀνθρωποφάγων; -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Ο Ηλίας Ματθαίος  γεννήθηκε στο πανέμορφο χωριό της Λακωνίας, το Ξηροκάμπι, πλησίον της Σπάρτης, το 1958.Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην Αθήνα, εισήχθη στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1986 από την εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όπου ασχολήθηκε με το αθλητικό ρεπορτάζ. Στη συνέχεια εργάστηκε από το 1995 στο «Εθνος ως εσωτερικός συντάκτης έως τον απρόσμενο θάνατό του. 


Ο Ηλίας Ματθαίος παρέμεινε πάντα μέλους του ΠΣΑΤ, αγαπούσε τον αθλητισμό και συμμετείχε ενεργά και δραστήρια στον αθλητικό σύλλογο του χωριού του, δίνοντας πάντα και την ψυχή του στα παιδιά , που αγαπούσαν τον αθλητισμό και παίζουν στην ποδοσφαιρική ομάδα. Τον Ηλία αγαπούσε όλο το χωριό. Πολύ αγαπήθηκε όμως και από τους συναδέλφους του, τόσο στο αθλητικό, όσο και στα υπόλοιπα ρεπορτάζ.

Ο Ηλίας ήταν και  έντιμος και μαχητικός αγωνιστής και συμμετείχε πάντα ενεργά στους εργατικούς αγώνες και στους αγώνες του κλάδου μας! 
 ...Εφυγε ξαφνικά, το βράδυ της 27ης Μαρτίου του 2011 και άφησε πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό. 
Ποιος απο μας θα ξεχάσει ποτέ το χαμόγελο του, που ήταν αποκούμπι στις δυσκολίες;
Ποιος θα λησμονήσει την αγκαλιά ενός πραγματικού φίλου,που όταν έβλεπε, πως κάποιος η κάποια απο μας περνούσε ζόρι ήταν πάντα εκεί; Για να τον εμπιστευθείς, να τον συμβουλευτείς και να σου κάνει μια...αγκαλιά να γαληνέψεις.
Για αυτό έγραψα,  τότε, απο καρδιάς, αυτά, που πίστευα και πιστεύω για την πίεση, που δεχόταν , τόσο ο Ηλίας, όσο και άλλοι συνάδελφοι και δεν κιότεψα ποτε.
Δεν μάσησα τα λόγια μου.
Δεν φοβήθηκα τους ρουφιάνους, τους σταλμένους απο τα αφεντικά και τα πειθήνια τσιράκια τους.
Τιμή αστη μνήμη ενός τόσο αξιόλογου ανθρώπου είναι μόνο η αλήθεια! 

Την Κυριακή, στις 10 το πρωί,  γίνεται το ετήσιο μνημόσυνο του δικού μας Λιάκου, στην εκκλησιά του χωριού του. Την προηγούμενη όμως μέρα, το Σάββατο δίνεται ποδοσφαιρικός αγώνας στη μνήμη του και στο πρόσωπο της ηρωικής μητέρας του θα τιμηθεί ο Ηλίας Ματθαίος
---------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
 Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας


Ανακοίνωση 

Αγώνα στη μνήμη του αθλητικού συντάκτη ΗΛΙΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ. 

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας, Ο Δήμος Σπάρτης και  ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αθλουμένων Εργαζομένων - Μ.Μ.Ε. (Π.Σ.Α.Ε. ΜΜΕ) συνδιοργανώνουν αγώνα μεταξύ της ομάδας Επιλέκτων Ποδοσφαιριστών Φάριδος και της ομάδας του Πανελλήνιου Συλλόγου Αθλουμένων Εργαζομένων - Μ.Μ.Ε. (Π.Σ.Α.Ε. ΜΜΕ), στη μνήμη του αθλητικού συντάκτη Ηλία Ματθαίου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 και ώρα 13:00, στο Δημοτικό Στάδιο Ξηροκαμπίου Δήμου Σπάρτης "Νίκος Παπαδάκος".