ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Απο τον Εφιάλτη στον...δήμιο!


του δημοσιογράφου, Νίκου Πηγαδά

Εκατό βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα βροντοφώναξαν "ΌΧΙ" στο νέο και πιο φαρμακερό μνημόνιο. Με την απροσκύνητη στάση τους κατέδειξαν ότι:
α. Οι Έλληνες ξέρουν να αντιστέκονται, όταν τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας διακυβεύονται.
β. Καταδικάζουν την αδιέξοδη και καταστροφική για την εθνική οικονομία και τους μη προνομιούχους Έλληνες μνημονιακή πολιτική.
Μια πολιτική επιβαλλόμενη έξωθεν και χωρίς την παραμικρή αντίσταση από τις κυβερνήσεις ΓΑΠ και
Παπαδήμου.
Μια πολιτική ραγιαδισμού και αναξιοπρέπειας, που δεν αρμόζει στην ιστορία και τον πολιτισμό του περήφανου λαού μας.
Μια πολιτική, που οδήγησε και οδηγεί τη χώρα στον διεθνή διασυρμό και την ταπείνωση,καθώς και στην έσχατη ένδεια μισθωτούς και συνταξιούχους.
Ξεπέρασαν ήδη το ένα εκατομμύριο οι άνεργοι και η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια λαθεμένη συνταγή. Ως πότε πια;

Κύριος υπεύθυνος για την τραγωδία, που βιώνουμε ως λαός είναι αναμφισβήτητα ο ΓΑΠ. Ο σύγχρονος Εφιάλτης του Ελληνισμού. Συνειδητά η όχι, αυτός προκάλεσε ουσιαστικά την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας. Άραγε,θα καθίσει ποτέ στο εδώλιο για εθνική μειοδοσία και εσχάτη προδοσία;
Ανάλογες ευθύνες βαρύνουν πλέον και τον δοτό πρωθυπουργό. Ο Λ.Παπαδήμος ουσιαστικά διορίστηκε πρωθυπουργός από τα πρώην αφεντικά του.(Goldman Sachs).  Σε όλη τούτη ζωή εργάστηκε για την ευημερία των...αριθμών.Το ίδιο κάνει και τώρα. Έτσι,ο ουρανοκατέβατος κυβερνήτης της χώρας εξελίσσεται σε δήμιο του λαού, με την κραυγαλέα στήριξη του εγχώριου οικονομικού και εκδοτικού κατεστημένου. Τώρα όμως εκτός από την εξαθλίωση των Ελλήνων, ο δοτός πρωθυπουργός θα μείνει στην ιστορία και γιατί βεβήλωσε δύο εθνική σύμβολα: τον Μανώλη Γλέζο και τον Μίκη Θεοδωράκη, που χτυπήθηκαν με δακρυγόνα των ΜΑΤ. Ντροπή και αίσχος...
Ο πρόεδρος της Ν.Δ, Αντ.Σαμαράς αυτοκτόνησε πολιτικά. Η πλήρης υποταγή του στις συμμορίες των"αγορών" τον έθεσε εκτός τροχιάς αλλά και προ των ευθυνών του,για επικείμενα νέα δεινά.

Η καταιγιστική κυβερνητική προπαγάνδα ισχυρίζεται, χωρίς όμως και να δεσμεύεται, ότι:
- Τα νέα οδυνηρά για τον λαό μέτρα θα οδηγήσουν σταδιακά σε ανάκαμψη της οικονομίας και τελικά στη σωτηρία της χώρας.
Τους παραπάνω ισχυρισμούς, αντικρούουν καθημερινά φορείς και πρόσωπα του...υπαρκτού καπιταλισμού. Ένας απ αυτούς είναι και ο διαβόητος Τζορτζ Σόρος. Αντιγράφω από το "Έθνος" :
"Τα υψηλότοκα δάνεια εμποδίζουν σήμερα την Ελλάδα να ανακάμψει....Το ίδιο θα συμβεί και στην Ιταλία, εάν οδηγηθεί στο ίδιο στενό κοστούμι".
Αλλά και οι Financial Times   καλούν τους Ευρωπαίους" να πάψουν να φέρονται στην Ελλάδα σαν ανήλικο παιδί και να της δώσουν την δυνατότητα να ανακάμψει οικονομικά και με αξιοπρέπεια".
Πότε άραγε θα ενηλικιωθούν πολιτικά οι κυβερνώντες;