ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Δεν θα νικήσουμε αν δεν αγωνιστούμε...


Πριν από ένα χρόνο κάλυπτα ως δημοσιογράφος τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους και έβλεπα το κύμα αγανάκτησης στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και της Τρόικας.
Τώρα, ένα χρόνο μετά, είμαι και εγώ στους δρόμους όπως και οι 650 συνάδελφοι μου εργαζόμενοι στο Άλτερ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, όλοι μαζί ενωμένοι μια γροθιά διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μας που φτάνουν μέχρι και τα 12 μηνιάτικα.
Αρχικά με στάσεις εργασίας, απεργίες και από τις 10 Νοεμβρίου με επίσχεση εργασίας.
Με άλλοθι την οικονομική κρίση η εργοδοσία δεν πληρώνει,ενώ περιμένει τις εξελίξεις που την ευνοούν με το νέο Μνημόνιο που προβλέπει μισθούς πείνας.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες εταιρείες, εργοστάσια, βιοτεχνίες. Όλοι είμαστε στην ίδια τρισάθλια θέση.
Οι εργαζόμενοι έχουν να επιλέξουν δύο δρόμους.
Ο ένας δρόμος είναι να κάνουν το χατίρι στα αφεντικά καταπατώντας τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά τους δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες τα προηγούμενα χρόνια.
Όμως αυτός ο δρόμος θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών. Θα οδηγήσει σε σύγχρονους είλωτες στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.
Ο άλλος δρόμος και ο πιο δύσκολος. Είναι ο δρόμος του αγώνα.
Να βροντοφωνάξουμε στα αφεντικά, στην κυβέρνηση και την Τρόικα ότι δεν δεχόμαστε τα ύπουλα σχέδια τους.
Να βροντοφωνάξουμε πως όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους και τώρα δεν θα μοιραστούμε τα χρέη τους.
Να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ στην καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων που προωθούν τα αφεντικά σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και την Τρόικα.
Σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν κόμματα και χρώματα.
Μόνη μας σημαία είναι η καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους, η προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και η υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Θα νικήσουμε; Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί αν δεν αγωνιστούμε…
Όλοι στο Σύνταγμα!
Βασίλης Τζήμτσος
Εργασιακός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του Άλτερ
Μέλος Μεικτού Συμβουλίου ΕΣΗΕΑ