ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΣΚΑΝΑΒΗ ΕΚΔΟΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΒΙΑΣΤΟΥΝ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΕΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΙΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ- ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ, ΠΙΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ !

greektv-com.blogspot.com
αναδημοσίευση

Ανταπόκριση από το "μέτωπο" του Ελεύθερου Τύπου


Που ήσουν "νιότη" ....

(ρεπορτάζ από τον Ελεύθερο Τύπο που εκτός από τις ατομικές συμβάσεις, θέλει να αντικαταστήσει και τους παλιούς δημοσιογράφους της εφημερίδας....)

Σκληρό μνημόνιο σε βάρος των εργαζομένων της, εφαρμόζει η ονομαζόμενη «ναυαρχίδα» της Νέας Δημοκρατίας, “Ελεύθερος Τύπος”.

 Η ιδιοκτησία της εφημερίδας προχωρεί, πιέζοντας καθημερινά ψυχολογικά τους εργαζόμενους της, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, και να απεμπολήσουν έτσι κάθε θεσμικό και οικονομικό δικαίωμά τους.

Δηλαδή, δεν ζητάει απλά τη μείωση των οικονομικών απολαβών των εργαζομένων κατά 10%, όπως θέλει για φέτος, αλλά προχωρεί στον προσωπικό και συλλογικό εξευτελισμό τους, ζητώντας τους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, με τις οποίες θα συνθηκολογήσουν άνευ όρων στην παράδοση όλων των θεσμικών δικαιωμάτων τους.

Να σημειωθεί ότι οι ατομικές συμβάσεις ισχύουν έως το τέλος του έτους, ενώ στο σχέδιο της εργοδοσίας, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει και να φοβίσει τους περίπου 200 εργαζόμενους, είναι και σειρά αρκετών απολύσεων.

Άραγε, εκεί στην Συγγρού, όπου έχουν σηκώσει την αντιμνημονιακή παντιέρα, ξέρουν ότι στο «μαγαζί» τους προωθείται με ακραίο τρόπο η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ο εκφοβισμός των εργαζομένων, με Δαμόκλειο σπάθη τις απολύσεις;

 Εκτός κι'αν συμμερίζεται η ΝΔ τέτοιες μνημονιακές μεθόδους!

Οι εργαζόμενοι πάντως, αντιδρούν και η πλειοψηφία τους, παρά τις αφόρητες πιέσεις, δεν έχει υπογράψει.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα, απότη στιγμή που ξανάνοιξε στο τέλος του 2009, είχαν τις χαμηλότερες αποδοχές μεταξύ των εργαζομένων στις μεγάλες, πανελλαδικές πολιτικές εφημερίδες της χώρας, ενώ το 2010 και 2011 είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται κατά 10% με 15%.

Πρόσφατα, επίσης, με πρωτοβουλία ιδιοκτησίας-διεύθυνσης, έγιναν αρκετές απολύσεις.
Την περασμένη εβδομάδα, μετά από συνέλευση των εργαζομένων, τα σωματεία συναντήθηκαν με την ιδιοκτησία της εφημερίδας.
Εκεί, ζητήθηκε να αναβληθεί το μέτρο, προκειμένου να επανεξεταστεί αφού διατυπωθούν οι νέες κυβερνητικές πολιτικές στα εργασιακά, καθώς και οι διαπραγματεύσεις εργοδοτών-ΓΣΕΕ.
Πολύ περισσότερο, αφού σύντομα η ΕΣΗΕΑ θα θέσει στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ την πρόταση να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με στόχο την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης. Αλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων (από την πλέον συντηρητική έως την πιο «εργοδοτική» άποψη) στο πρόσφατο «δημοψήφισμά» τους, ζήτησαν ακριβώς να καθίσουν οι εργοδότες στο τραπέζι του διαλόγου και να συζητήσουν.

Η πρεμούρα όμως, των ιδιοκτητών του Ελεύθερου Τύπου ήταν τόσο μεγάλη, που, παρά την υπόσχεση που έδωσαν στα σωματεία, την αμέσως επόμενη κιόλας ημέρα, συνέχισαν να καλούν τους εργαζόμενους για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, σαν να μην είχε μεσολαβήσει καμμία συμφωνία με τους συνδικαλιστές.

Οι εργαζόμενοι του Ελεύθερου Τύπου, τη Δευτέρα ή την Τρίτη, ξανακάνουν συνέλευση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη βάρβαρη εργοδοτική επίθεση.