ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΡΕ !


Η θειά Ειρήνα, 78 ετών, επιβιώνει στην Ελατού ορεινής Ναυπακτίας με μια ψωροσύνταξη 270 ευρώ και κατοικεί στο προικώρο της σπίτι που κατασκευάστηκε το 1924. Απο το 1969 -επί επάρατης χούντας- έχει και ηλεκτρικό. Τώρα καλείται να πληρώσει 350 ευρώ για το σπίτι της, αλλιώς κινδυνεύει να της κοπεί το ρεύμα και να επανέλθει στο... λυχνάρι !
Την ίδια ώρα 3 εύρωστα μοναστήρια της περιοχής (ένα απ' αυτά και των διάσημων "Παπαροκάδων") δε θα πληρώσουν ούτε ευρώ.
Ο Μπαρμπα-Χριστόφορος, 97 ετών, που γύρισε με τα πόδια ξυπόλητος όταν έπεσε το μέτωπο της Αλβανίας το 1941 εγκαταβιώνει στην Απόλταινα Λευκάδας με μια ψωροσύνταξη 340 ευρώ και για να συντηρηθεί, σκάβει ολημερίς τον κήπο με τα ζαρζαβατικά. Θα του έρθει "μπουγιουρντί" για το σπίτι που έχτισε ο ίδιος με τον μακαρίτη τον αδερφό του το 1947, κοντά στα 400 ευρώ!
Λίγα χιλιόμετρα πιο κει η πάμπλουτη Μονή Φανερωμένης (μόνο στο τριήμερο της γιορτής του Μοναστηριού, πέρσι δηλώθηκαν έσοδα από το παγκάρι κοντά στα 60.000 ευρώ) δε θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ!
Α... εξαιρέτουνται και οι τάφοι από την έκτακτη εισφορά ακινήτου, γιατί δεν έχουν σύνδεση με τη ΔΕΗ ακόμη.
Αίσχος... Βουλευτές και λαμόγια πολιτικοί η ώρα που θα λογοδοτήσετε έρχεται, τα κεφάλια θα κυλήσουν στον κατήφορο στο όνομα της θεια-Ρήνας και του Μπάρμπα-Χριστόφορου γιατί αυτοί είναι ο ελληνικός λαός.

Ευθαρσώς αναφερόμενος
Σπύρος Πάνου