ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

O ΜΑΥΡΟΣ...ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΩΝ , ΤΕΧΝΙΚΏΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ- ΕΣΗΕΜ-Θ -ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ METROSPORT,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ !

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 17 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παραμένει ασυνεπής τόσο στις κατά το νόμο υποχρεώσεις του όσο και στις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στους εργαζόμενους ο εκδότης της εφημερίδας Metrosport, Παύλος Ανδρώνης. Μετακυλύει επανειλημμένα μέσα στο χρόνο μισθοδοτικές υποχρεώσεις που θεμελιώθηκαν ήδη από το 2010, δεν ανταποκρίνεται με συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα διακανονισμού το οποίο είχε αποδεχθεί και εκ των πράξεών του έχει καταργήσει, ενώ σε μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων ακολουθεί την οδό της απαξίωσης, εκδίδοντας ένα φύλλο-φάντασμα, για το οποίο δεν δούλεψαν δημοσιογράφοι. Με αυτόν τον τρόπο δεν σέβεται την εφημερίδα, τους αναγνώστες της και τους εργαζόμενους σε αυτήν.
Αναπόφευκτη συνέπεια της συμπεριφοράς του αποτελεί η κλιμάκωση και η γενίκευση των κινητοποιήσεων.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΠΗΕΘ και η ΕΤΤΗΠ-Θ καθιστούν τον κ. Ανδρώνη υπεύθυνο για την υποβάθμιση της εφημερίδας και την τακτική που ακολουθεί.
 Εξαγγέλλουν απεργιακή κινητοποίηση από τις 16.30 της Πέμπτης 18/8 έως τις 16.30 της Παρασκευής 19/8, ενώ επιφυλάσσονται για περαιτέρω κλιμάκωση των κινήσεων και κινητοποιήσεων.

Ως μέλη της απεργιακής επιτροπής ορίζονται όλοι οι εργαζόμενοι στην Metrosport και ομάδα περιφρούρησης τα μέλη των Ενώσεων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΕΣΗΕΜ-Θ ΕΠΗΕΘ ΕΤΤΗΠ-Θ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Απεργίες στη Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ (17/8/2011)



ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 17 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στη Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ, ενώ από την πλευρά της εργοδοσίας δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το πότε θα γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων του Ιουλίου.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΤΗΠ-Θ μπροστά σ’ αυτήν τη συμπεριφορά, κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους ως εξής:
Οι δημοσιογράφοι απεργούν στην εφημερίδα Μακεδονία από τις 17.00 της Πέμπτης 18/8 έως τις 17.00 της Παρασκευής 19/8.
Στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη και στα Σπορ του Βορρά από τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής 19/8 έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου 20/8.
Οι υπάλληλοι και οι τεχνικοί της επιχείρησης απεργούν από τις 6 π.μ. της Παρασκευής 19/8 έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου 20/8.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΕΣΗΕΜ-Θ ΕΠΗΕΘ ΕΤΤΗΠ-
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκτακτη συνέλευση των δημοσιογράφων στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη (18/8/2011)



Θεσσαλονίκη, 18 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης συγκαλεί έκτακτη συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη.
Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011, στις 14.30 στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (3ος όροφος).
Η παρουσία όλων των συναδέλφων κρίνεται απαραίτητη.

Το Διοικητικό Συμβούλιo