ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Αφιέρωμα στην εκλογική αναμέτρηση του Πειραιά πραγματοποίησε τηλεοπτικό δίκτυο της Λατινικής Αμερικής επικεντρώνοντας στην υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα!


Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου βρέθηκε στην πόλη, «τον Πειραιά, την πιο μεγάλη Περιφέρεια της Αθήνας και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, το λιμάνι του Πειραιά» όπως ο ίδιος περιγράφει στο βίντεο.


«Ο υποψήφιος της Αριστεράς στις επικείμενες εκλογές εξηγεί στο κανάλι μας τις ανάγκες και τις προτάσεις που έχει για αυτό το αστικό λιμάνι. Τον Πειραιά τον επηρεάζουν η πλειονότητα των μεγάλων θεμάτων της Ελλάδας του σήμερα. Η οικονομική κρίση, η ανεργία, τα μέτρα της Τρόικας, η ακροδεξιά. Ο Νίκος Μπελαβίλας, αστός και καθηγητής αρχιτεκτονικής είναι διατεθειμένος να αλλάξει τον Πειραιά» συμπληρώνει.
Στο ρεπορτάζ μιλά η Άντα Προβατάκη, υποψήφια με τον συνδυασμό «Πειραιάς για Όλους» και συνεργάτιδα του Νίκου Μπελαβίλα. «Ο Νίκος είναι ο άνθρωπος  που πραγματικά μπορεί να αλλάξει τον Πειραιά με τις γνώσεις του και την εμπειρία του. Θέλω να την κάνει μια πόλη που πραγματικά θέλουμε να ζούμε όλοι μας» λέει.
Στον περίπατο που έκαναν στην πόλη ο δημοσιογράφος εντυπωσιάζεται από το γεγονός ότι πολίτες πλησιάζουν συνεχώς τον υποψήφιο δήμαρχο: «Κάθε λίγα βήματα συναντάμε κάποιον πολίτη που θέλει να τον χαιρετήσει, να του ευχηθεί καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές  ή να του περιγράψει κάποιες πλευρές της πόλης που μπορούν να βελτιωθούν».
«Ο Νικόλας είναι Πειραιώτης. Είναι πολύ γνωστός στην πόλη μας για την στήριξη των μεταναστών, των ανέργων, τους ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Γνωρίζει πολύ καλά τη δομή της πόλης, τι χρειάζεται και τι προβλήματα υπάρχουν» δηλώνει δημότης στην κάμερα.
«Χρειαζόμαστε πιο πολύ πράσινο. Χρειαζόμαστε πιο πολλούς ελεύθερους χώρους.  Πιο πολύ δημοτική υγεία. Να γίνει ο Πειραιάς πιο ελκυστικός στον άνθρωπο, στους τουρίστες» σχολιάζει ένας ακόμα.
Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στην πλούσια ιστορία της πόλης, αλλά και στα δημογραφικά χαρακτηριστικά του Πειραιά. «Αλλά για αυτό που είναι περισσότερο γνωστή είναι για το λιμάνι της που είναι το μεγαλύτερο της Μεσογείου. Το λιμάνι ήταν πάντα πηγή εσόδων για την πόλη. Δεκάδες άνθρωποι δουλεύουν σε αυτό για να διευκολύνουν την διακίνηση εμπορευμάτων και επιβατών σε ολόκληρο τον κόσμο» εξηγεί.
«Το θέμα είναι ότι όλο τον πλούτο από το λιμάνι τα διαχειρίζονται οι επιχειρήσεις. Τώρα είναι η Cosco. Τα πλούτη δεν μένουν μέσα στην πόλη. Αυτό πρέπει να αρχίσει να ισορροπεί. Να αρχίσουμε να βρίσκουμε το ρόλο της πόλης δίπλα σε αυτό το μεγάλο λιμάνι προς όφελος των εργαζομένων, του περιβάλλοντος και των κατοίκων» σημειώνει ο Νίκος Μπελαβίλας.
«Με έναν τρόπο δεν πρέπει να μεγαλώσει ο φασισμός. Να λειτουργήσει η Δημοκρατία» σχολιάζει δημότης με τον δημοσιογράφο να κάνει αναφορά στην παρουσία του κόμματος της ακροδεξιάς εδώ και κάποια χρόνια.

Γραφείο Τύπου