ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Σωματεία Ναυτεργατών Κέρκυρας~Ανακοίνωση κ.Χρήστου Βιτουλαδίτη!

   Προς: Μέλη σωματείου                                         Κέρκυρα 16/2/2019

                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Με αφορμή την εκλογική περίοδο που διανύουμε, κάνοντας έναν απολογισμό πεπραγμένων, είναι φανερό ότι η θητεία της απερχόμενης διοίκησης είναι η πιο επιτυχημένη σε επίτευξη στόχων στην 47χρονη ιστορία του σωματείου μας.
   Με γνώμονα την μεταξύ μας συσπείρωση, εμπιστοσύνη, αλληλεγγύη και την πίστη πως θα πετύχουμε, διεκδικήσαμε και μετά από πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις πετύχαμε μόνοι μας την αλλαγή της συλλογικής σύμβασης πορθμείων εσωτερικού σε τρία σημεία. Επαναφέραμε τον χρόνο διακοπής από τα 35 λεπτά σε ωριαία, πήραμε νυκτερινό επίδομα και ανοίξαμε νέες θέσεις εργασίας επίκουρων την θερινή περίοδο.
   Επίσης μετά το 1976 έγινε αλλαγή καταστατικού, κάτι που ήταν στην σκέψη όλων των διοικήσεων αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν είχε πραγματοποιήσει.
   Τα 195 εξερχόμενα έγγραφα της θητείας μας μαρτυρούν την συνεχή δράση για διεκδικήσεις και αποκατάσταση αδικιών σε βάρος των ναυτικών. Τα περισσότερα από αυτά αφορούν καταγγελίες για περικοπές μισθοδοσίας, εργασίες εν πλω,διανυκτερεύσεις, πρόσδεση πλοίων ανοικτού τύπου από το πλήρωμα, επίσχεση εργασίας πλοίου, μακροχρόνιες ακινησίες πλοίων κλειστού τύπουσυνεχείς παρεμβάσεις για συχνότερη και καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους δοκιμαζόμενους κάτοικους της Κέρκυρας, των Παξών και των διαποντίων νήσων.
   Νοιώθω ιδιαίτερη υπερηφάνεια για τη μικρή μου συμβολή σε όσα μαζί πετύχαμε, χωρίς την βοήθεια σας τίποτα δεν θα είχε πραγματοποιηθεί και την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την στήριξη στο πρόσωπο μου, όπως και όλα τα μέλη του απερχόμενου διοικητικού συμβούλιου. την ΠΕΝΕΝ και τον συνταξιούχο ναυτικό Γιώργο Παξινό για την αγαστή συνεργασία μας. Δεν είναι τυχαίο το ότι μέσα από συμφωνίες και ευτυχώς ελάχιστες διαφωνίες βάλαμε πολύ ψηλά τον πήχυ, ακολουθήσαμε κοινή γραμμή και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα μας δικαιώνει απόλυτα.
                                                             
 Παρότι θα επιθυμούσα να συνεχίσουμε τους κοινούς μας αγώνες, προσωπικές μου επιλογές σχετικά με την επαγγελματική μου δραστηριότητα εκτός των τοπικών γραμμών δεν μου επιτρέπουν να είμαι και πάλι υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο. Μπορεί η χιλιομετρική απόσταση να είναι μεγάλη αλλά θα είμαι πάντα δίπλα σας και με όποιο τρόπο μπορώ θα σας στηρίζω, όπως και την νέα διοίκηση που θα εκλεγεί, με σκοπό να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα, τις ανάγκες και τα συμφέροντα των ναυτεργατών μακριά από προσωπικά συμφέροντα, παρεμβάσεις τρίτων και συντεχνίεςΤέλος εποχής λοιπόν, παρ όλα αυτά όμως και θέλω και ελπίζωσύντομα να ανταμώσουν οι δρόμοι μας και να βρεθούμε πάλι μαζί σε νέους αγώνες.

                                                 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

                                                  ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ