ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

8 αμάρτημα~Απεργία!

Η Ομάδα Γυναικών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Γενάρη με βασικό θέμα την πρωτοβουλία για να μετατραπεί η φετινή 8 Μάρτη, η Διεθνής Ημέρα Γυναικών, σε απεργία.
Εκτιμούμε ότι μια τέτοια εξέλιξη –που ήδη μετρά αποφάσεις μιας σειράς σωματείων και έχει ανοίξει σαν μάχη σε πολλά συνδικάτα– είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά για τον αγώνα ενάντια στο σεξισμό και τη γυναικεία καταπίεση.
Αναδεικνύει την ταξική διάσταση του γυναικείου ζητήματος και βάζει στο κέντρο της πάλης για την απελευθέρωση την εργατική τάξη, τη δύναμη που μπορεί:
-Να τσακίσει τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, να πάρει πίσω όλες τις κατακτήσεις τους που χτυπήθηκαν τα τελευταία χρόνια και να κερδίσει ακόμα περισσότερα δικαιώματα σε όλα τα επίπεδα. Η οικονομική κρίση, οι επιθέσεις λόγω των μνημονίων στα εργασιακά δικαιώματα, η διάλυση του κράτους πρόνοιας διαμορφώνουν ένα κλίμα οργής στις εργαζόμενες γυναίκες. Τα αιτήματα για ΣΣΕ με αυξήσεις, ίση αμοιβή, προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή εργασία, στελέχωση των νοσοκομείων, των σχολείων, των δήμων, αξιοπρεπή ωράρια και συνθήκες εργασίας, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, είναι κρίσιμα για όλη την εργατική τάξη και ιδιαίτερα για τις εργαζόμενες σε κάθε χώρο δουλειάς και για όλες τις γυναίκες που φορτώνονται στις πλάτες τους τα βάρη από το χτύπημα των κοινωνικών υπηρεσιών και αγαθών.
-Να διαλύσει τις σεξιστικές ιδέες της κυρίαρχης τάξης και να βάλει τέλος στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τη βία κατά των γυναικών. Για την Ομάδα Γυναικών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η απεργία στις 8 Μάρτη θα στείλει ένα δυνατό μήνυμα ενότητας των εργαζόμενων, εργατριών και εργατών, κόντρα στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που προσπαθεί να τους διασπά για να εξασφαλίζει τα κέρδη του.
Οι γυναίκες είμαστε πιο δυνατές όταν παλεύουμε με τα όπλα της τάξης μας, με τα όπλα του εργατικού κινήματος!
Αποφασίσαμε:
-Να στηρίξουμε την πρωτοβουλία των σωματείων για απεργιακή 8 Μάρτη με συγκέντρωση στις 2μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος
-Να συμμετέχουμε στη σύσκεψη που καλούν τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη στις 6.30μμ στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ και να είμαστε κομμάτι της «Κίνησης για την απεργιακή 8 Μάρτη» που συγκροτείται για να την οργανώσει.
-Να στηρίξουμε αυτή την απεργιακή πρόταση σε κάθε συνάντηση-σύσκεψη-συζήτηση για τις 8 Μάρτη, όπως σε αυτή που καλούνταν την Πέμπτη 31 Γενάρη στο Πνευματικό Κέντρο Αθήνας.
-Να κυκλοφορήσουμε προκήρυξη που θα καλεί στην απεργία και την διαδήλωση και θα αναδεικνύει το πολιτικό στίγμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.
Καλούμε:
-Την ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να στηρίξει κεντρικά την απεργιακή 8 Μάρτη.
-Το ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα συνεδριάσει στις 17 Φλεβάρη να πάρει αντίστοιχη απόφαση.
-Όλες τις τοπικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συζητήσουν και να πρωτοστατήσουν στην οργάνωσή της με όποιο τρόπο μπορούν (παρεμβάσεις σε σχολεία και χώρους δουλειάς, κατάθεση ψηφισμάτων σε τοπικά σωματεία, καλέσματα σε στέκια και συλλογικότητες της περιοχής τους, ανοιχτές εκδηλώσεις, περιοδείες σε πλατείες και καταστήματα κλπ).
-Κάθε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να στηρίξει την πρόταση στον εργατικό του χώρο και συνδικάτο, το φοιτητικό ή μαθητικό του σύλλογο.
-Όλες τις δυνάμεις του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, του γυναικείου και LGBTQI+ κινήματος, του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, της Αριστεράς να στηρίξουν την απεργία στις 8 Μάρτη.
Ομάδα Γυναικών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ