ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΔΤ Λαϊκής Ενότητας :«Να ανακληθεί η απόλυση της δημοσιογράφου Ανθής Παζιάνου.»!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Να ανακληθεί η απόλυση της δημοσιογράφου Ανθής Παζιάνου.»

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την απόλυση της δημοσιογράφου Ανθής Παζιάνου, από την εφημερίδα Λέσβου «Εμπρός» και ζητάει την ανάκληση της και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων της.

Η απόλυση της δημοσιογράφου μόνο ως εκδικητική μπορεί να χαρακτηριστεί, με δεδομένους τους αγώνες της εναντίον των φασιστικών επιθέσεων στην Λέσβο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το δημοσίευμα της ενάντια στην επίθεση που υπέστη 9χρονο κορίτσι από ακροδεξιά στοιχεία, επειδή φορούσε μαντήλα. Για το δημοσίευμα της αυτό, η δημοσιογράφος δέχτηκε και η ίδια επίθεση από - γνωστά στην τοπική κοινωνία - πρόσωπα που εντάσσονται στον ακροδεξιό χώρο.

Οι επιθέσεις στην Λέσβο κατά δημοσιογράφων, για την δράση τους και τα δημοσιεύματα τους υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων και κατά της δράσης των φασιστών, είναι συχνές και έχουν προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς και τις αντιδράσεις συνδικαλιστικών φορέων των δημοσιογράφων.

Η απόλυση της δημοσιογράφου αποτελεί χτύπημα ενάντια στην αδέσμευτη δημοσιογραφία, στα ανθρώπινα δικαιώματα, την καταπάτηση των οποίων κατήγγειλε η συγκεκριμένη δημοσιογράφος.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της.


Το γραφείο τύπου
09/11/2018