ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Προσάραξη Δ/Ξ πλοίου στο Ηράκλειο...

Γρ.ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ
10/11/2018

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης του Δ/Ξ-LNG “GASLOG SARATOGA” σημαίας Βερμούδες, στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Δερματά Ηρακλείου, με τριάντα ένα (31) μέλη πληρώματος, εκ των οποίων δέκα (10) ημεδαποί και είκοσι ένας (21) αλλοδαποί, όλοι καλά στην υγεία τους.

Το εν λόγω πλοίο, είχε αποπλεύσει από τον λιμένα “SABINE PASS” των ΗΠΑ με τελικό προορισμό την Τουρκία, έμφορτο με 150.080 Μ3 LNG (μεθάνιο).
Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή κατέπλευσαν προς τυχόν παροχή συνδρομής, δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πέντε (05) Ρ/Κ, ένα (01) πλοιάριο και μία (01) πλοηγίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ από ξηράς έσπευσε ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Σε διενεργούμενη υποβρύχια αυτοψία από ιδιώτη δύτη διαπιστώθηκε ότι το πλοίο προσάραξε σε αμμώδη βυθό, περίπου 330 μέτρα από την ακτή, χωρίς να παρατηρηθεί εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση.
Το “GASLOG SARATOGA”, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, αποκολλήθηκε ασφαλώς με την συνδρομή των ανωτέρω ρυμουλκών και στη συνέχεια αγκυροβόλησε συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛΑ.ΚΤ. και Ρ/Κ βόρεια του λιμένα Ηρακλείου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του “GASLOG SARATOGA” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.