ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
peiratikoi@yahoo.gr

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝ.Ε.Δ.ΕΠ.
Τετάρτη 10 Οκτώβρη 2018
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ, ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΝΑΖΙ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ .
Συνάδελφοι ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. του μοναδικού Σωματείου που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων στο λιμάνι καλεί όλους τους συναδέλφους να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές εξαγγελίες για καλυτέρευση τη ζωής των εργαζομένων με αυξήσεις σε μισθούς και επαναφορά των ΣΣΕ, καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα που ψευτοτσακώνονται ποιος θα είναι το καλύτερο γιουσουφάκι των αφεντικών, καμία εμπιστοσύνη στο παράνομο και νόθο εργοδοτικό Σωματείο που αναγάγει σε επιστήμη την ψευτιά, την πλαστογραφία και τη νοθεια, την κοροϊδία των εργαζομένων.
Η κοροιδια και ο εμπαιγμος των εργαζομενων δεν θα περασει.
Σε σημερινή του δήλωση ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κος Νεφελούδης, ανέφερε πως για την ένταξη μας στα ΒΑΕ έχει αντίθετη θέση και άποψη ο ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων) προμηνύοντας για την μη εφαρμογή στη πράξη της απόφασης για την ένταξη μας στο θεσμό των ΒΑΕ. Σε άλλη του δήλωση ανέφερε πως ήδη από το 2016 το Υπουργείο Εργασίας εχει στα χέρια του την γνωμοδότηση τη μεικτης επιτροπής του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) ) το οποίο από το 2016 γνωμοδοτούσε την ένταξη μας στα ΒΑΕ. Ομολογεί λοιπόν πως η κυβέρνηση δεν είχε σκοπό να προχωρήσει στην ένταξη μας στα ΒΑΕ και αναγκάστηκε από τις απεργίες μας.
Οι αγωνες μας εχουν αποτελεσμα..αυτο ηταν που εφερε την αποφαση για την ενταξη μας στα ΒΑΕ. Οι αγωνες μας ηταν που εφεραν τη cosco Dport στο τραπέζι των διαπραγματευσεων. Η κλιμακωση του αγώνα μα ςμε νεες δυναμεις είναι που θα φερει τη νικη.
Απομονωνουμε το σωματειο της νοθειας που λεει ότι δεν κανει πολιτική. Κατ αρχάς το ποιος εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και ποιοι των εργοδοτών το ξέρουν όλοι. Είναι απορίας άξιο πως ο πρόεδρος του <<Συνδικάτου>> που στην απεργία της Πρωτομαγιάς το 2017 έμπαινε σαν το κλέφτη από την πίσω πόρτα για απεργοσπασία χέρι χέρι με την εργοδοσία και έλεγε στους απεργούς της περιφρούρησης πως δεν το νοιάζουν να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΒΑΕ γιατί ο ίδιος κολλάει ΒΑΕ πήγε χθες να δει ποια είναι η εξέλιξη σχετικά με την ένταξη μας. Επίσης να θυμίσουμε πως ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που σημερα λέγεται Συνεδεπ, έτρεχε στα λεωφορεία και στα κρουαζιερόπλοια και πληρώθηκε και έφαγε την πίτσα του από την εργοδοσία γιατί ως γνωστόν <<Νηστικός απεργοσπάστης δεν κάνει απεργοσπασία>>.
Εμείς τους λέμε πίσω έχει αχλάδα την ουρά και θα δούμε ποιος είναι και τι είναι πολύ σύντομα. Όσο για το «απολιτίκ» τους προφίλ ας μην κοροιδεύουν το κόσμο οι λατρευτές του ΧΙΤΛΕΡ και υπηρέτες της εργοδοσίας. Όσο για το <<μότο>> τους πως στοχεύουν σε πράξεις τι μας λένε στην ουσία; Μας λένε πως αγωνίζονται για να πάρουμε μια μεγάλη <<κατοχύρωση>> . Ο εργάτης δεν χορταίνει με κατοχύρωση κύριοι της «αντιπροσωπευτικοτητας»°°, ο κόσμος δε σταματά να βρέχεται και να κρυώνει στις άσχημες καιρικές συνθήκες με κατοχύρωση. Ο εργάτης βελτιώνει τους όρους εργασίας και αμοιβής μέσα από τον οργανωμένο αγώνα του και με καθημερινή δράση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους , κάθε τίμιο εργάτη που μπορεί να έχει τις διαφωνίες του αλλά ξέρει ποια είναι η πραγματικότητα να δυναμώσει το ΣΩΜΑΤΕΙΟ Μας την ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π., όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε με νέους αγώνες που στο τέλος θα μας βγάλουν νικητές. Είναι προσωπική και συλλογική ευθύνη όλων μας να προστατέψουμε τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας. Σας καλούμε να γυρίσετε την πλάτη στα τσιράκια της εργοδοσίας που μόνο στόχο έχουν να μας διασπάσουν κάνοντας τη δουλειά της εργοδοσίας πιο εύκολη δηλαδή να διατηρηθεί η μάλλον να κατοχυρωθεί η εργασιακή ζούγκλα στο λιμάνι του Πειραιά.
Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΛΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.
ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ