ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΕΝΕΝ:ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ!

Ιδιωτικά δουλεμπορικά γραφεία κάνουν την εμφάνισή τους
με στόχο την εκμετάλλευση των άνεργων Ναυτεργατών

Η άνοδος της ανεργίας στον χώρο της Ναυτεργασίας, η προσπάθεια υπονόμευσης των ΣΣΕ από κυβέρνηση και εφοπλιστές, η αποδιοργάνωση και απαξίωση του δημόσιου ΓΕΝΕ, η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την ριζική ανασυγκρότησή του, η διεύρυνση της εφοπλιστικής ασυδοσίας αποτελούν το έδαφος πάνω στο οποίο έχει διαχρονικά διαμορφωθεί ένα παράνομο παραμεσιτικό κύκλωμα που λυμαίνεται στον χώρο της Ναυτιλίας με την ανοχή ΥΕΝ – Εφοπλιστών το δικαίωμα της εργασίας των άνεργων Ναυτεργατών.
Στο πλαίσιο αυτού του ξεχαρβαλώματος για πρώτη φορά εμφανίζεται δημόσια αναζητώντας μάλιστα πολιτική και συνδικαλιστική νομιμοποίηση ένα παραμεσιτικό ιδιωτικό γραφείο με την επωνυμία «ELVICTOR ΓΕΝΕΕΑ» το οποίο με σχετική ανακοίνωσή του δηλώνει ότι αναλαμβάνει το «έργο» της εξεύρεσης εργασίας των ανέργων Ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων ακόμη και σε καράβια του εξωτερικού!!!
Πρόκειται για μια θρασύτατη και άθλια πρωτοβουλία που στόχο έχει να καταργήσει ντε φάκτο το παραπαίον και υπό διάλυση δημόσιο ΓΕΝΕ και να λειτουργήσει αυτό ως σύγχρονο δουλεμπορικό γραφείο!!
Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με την δημιουργία ιδιωτικών εφοπλιστικώνναυτικών Λυκείων και το άνοιγμα της Ναυτικής εκπαίδευσης σε ιδιωτικά συμφέροντα σηματοδοτεί την πρόθεση των εφοπλιστών και της κυβέρνησης να εντείνουν την επίθεσή τους ενάντια στις ΣΣΕ και τα Ναυτεργατικά δικαιώματα.
Από την σκοπιά αυτή είναι βαρύτατες οι ευθύνες των δυνάμεων του εργοδοτικού και κομματικού συνδικαλισμού  (πλειοψηφία ΠΝΟ – Διοικήσεις των Ενώσεων ΠΕΜΕΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – Στέφενσων) οι οποίες από κοινού με την συμμετοχή τους στην Διοίκηση του ΓΕΝΕέχουν νομιμοποιήσει την μετατροπή του σε παραμάγαζο των εφοπλιστών και παράλληλα αυτό εδώ και χρόνια έχει πάψει να έχει ουσιαστικό ρόλο και αρμοδιότητες στην εξεύρεση εργασίας και κυρίως την ναυτολόγηση των άνεργων Ναυτεργατών και οι τελευταίοι έχουν μετατραπεί σε θύματα της εφοπλιστικής ανταγωνιστικότητας. Οι θρασύτατοι Ευαγγελάκηδες και οι προερχόμενοι από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και την ΠΑΣΚΕ Αντωνόπουλοι του κομματικού συνδικαλισμού συνδιοικούν με τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση εδώ και χρόνια στο ΓΕΝΕ, έχουν συμβάλει τα μέγιστα με την συμμετοχή στην Διοίκηση του ΓΕΝΕ να περάσει πλήρως η πολιτική των εφοπλιστών για τον διωγμό των ελλήνων Ναυτεργατών στην ποντοπόρο ναυτιλία και αυτό να έχει εξελιχθεί σε ένα αναξιόπιστο μηχανισμό που υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα του παρασιτικού εφοπλιστικού καφαλαίου.
Οφείλουμε να αποκαλύψουμε και να καταγγείλουμε σε όλο το Ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας ότι η πλειοψηφία της ΠΝΟ όλα τα τελευταία χρόνια έχει αναθέσει και διορίσει μαζί με το ΥΕΝ αποκλειστικά τους εκπροσώπους του κομματικού συνδικαλισμού στο ΓΕΝΕ!!!
Σημειώνουμε ότι στο σημερινό Δ.Σ του ΓΕΝΕ 2017-2018 φιγουράρουν για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι των αυτοαποκαλούμενων ταξικών Σωματείων Γιάννης Μαγγανάς Γ.Γ της ΠΕΜΕΝ και Λευτέρης Μπαρμπαρούσης Πρόεδρος του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ!!!
Κατά τα λοιπά οι συνταρακτικές αποκαλύψεις (στις οποίες θα υπάρχει συνέχεια) που κάναμε για το πρωτοφανές αλισβερίσι της ΕΕΕ και των μεγαλοεφοπλιστών που είναι μόνιμοι  οικονομικοί χορηγοί της ΠΕΜΕΝ, έχουν αναστατώσει τόσο πολύ τους ηγετίσκους αυτούς που σε κάθε ανακοίνωση προσπαθούν να ενοχοποιήσουν με χυδαίο και βρώμικο τρόπο τον Πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ παριστάνοντας τις αθώες περιστερές και πιστεύοντας ότι θα συγκαλύψουν τα βρώμικα παιχνίδια τους επιλέγοντας άθλιους αντιπερισπασμούς εναντίον της ΠΕΝΕΝ. Μάταιος και χαμένος ο κόπος τους!!!
Η ΠΕΝΕΝ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την προσπάθεια για νομιμοποίηση οποιασδήποτε δουλεμπορικής δραστηριότητας στο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας. Απαιτεί την άμεση και ριζική αναδιοργάνωσή του, την ουσιαστική ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του. Προϋπόθεση για αυτό είναι η πλειοψηφία του ΓΕΝΕ να αποτελείται από εκπροσώπους των Ναυτεργατών.
Καλούμε τους Ναυτεργάτες και ιδιαίτερα τους άνεργους να συσπειρωθούν σε αυτή την κατεύθυνση και να παλέψουν για την λήψη μέτρων για την ανεργία και την προστασία των ανέργων.     

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ