ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!

ΠΕΜΕΝ                                                        ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ                
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
19 Σεπτέμβρη 2018 

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την ανανέωση της ΣΣΕ μεταξύ Ένωσης Πλοιοκτητών Πορθμείων  και ΠΝΟ, στην οποία προκλητικά και σε αυτή την κατηγορία καραβιών οι εφοπλιστές επιβεβαίωσαν την επιθετικότητα τους σε βάρος των ναυτεργατών.

Οι εφοπλιστές απαίτησαν μηδενικές αυξήσεις και μείωση του χρόνου αδείας από 3,5 μέρες το μήνα σε 3!!!
Το θράσος των εφοπλιστών οπλίζεται από την τυχοδιωκτική στάση των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ, που υπονόμευσαν την αγωνιστικότητα των ναυτεργατών στη απεργία 3 – 4 Σεπτέμβρη, για υπογραφή Σ.Σ. Εργασίας με  αυξήσεις   και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, το δικαίωμα στη δουλειά, την προστασία των ανέργων, κοινωνική ασφάλιση,  την προστασία της  ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.
Στην συνάντηση οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,ανέδειξαν ότι και σε αυτή την κατηγορία καραβιών δεν εφαρμόζονται ούτε τα ελάχιστα της ΣΣΕ, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τα εξαντλητικά δρομολόγια και ωράρια εργασίας των ναυτεργατών, τις ανύπαρκτές λίστες πληρωμάτων (crew list), υπονομεύοντας την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Επαναλαμβάνουμε την πρόταση των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, για άμεση σύγκλιση της Ε.Ε της ΠΝΟ, με κλιμάκωση της πάλης των ναυτεργατών για υπογραφή και εφαρμογή των κλαδικών  ΣΣ Εργασίας με αυξήσεις, αποκλειστική δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, για οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκεςτο δικαίωμα στη δουλειά, την προστασία των ανέργων, ενάντια στον ν.4387/2016,(φορολογικό, ασφαλιστικό).

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»