ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Καταγγελία για τους άνεργους μηχανικούς...

ΠΕΜΕΝ                       ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ                      ΠΕΕΜΑΓΕΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προς 
➢ ΥΝΑΝΠ/ Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κουβέλη
➢ ΥΝΑΝΠ/ Γενικό Γραμματέα κ. Τεμπονέρα
➢ ΥΝΑΝΠ / Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας
➢ Διευθυντή ΓΕΝΕ κ. Κονσολάκη
➢ Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΝΕ
➢ ΠΝΟ
➢ Ναυτεργατικά Σωματεία
➢ Μ.Μ.Ε.

Πειραιάς 18 Σεπτέμβρη 2018 
Επανειλημμένες είναι οι καταγγελίες μας για την αναδιοργάνωση του ΓΕΝΕ και την εφαρμογή της πρότασής μας: «Το σύνολο των  πλοίων που υπόκεινται στο ν.27/1975 να καταθέτουν στο ΓΕΝΕ τις καταστάσεις πληρώματος (crew list) και σε κάθε αντικατάσταση του πληρώματος να ναυτολογούνται από το ΓΕΝΕ όλοι οι ναυτεργάτες με ΣΣΕ και κοινωνικοασφαλιστική προστασία».  

Η κατάσταση για τους ναυτεργάτες χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο. Είναι χαρακτηριστικό ότι συνεχίζουν να εκδίδονται σημειώματα «μη προσφερομένου», ενώ παράλληλα υπάρχουν συνάδελφοι που προσφέρονται να ναυτολογηθούν με την αντίστοιχη ειδικότητα.
Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων Β’ Μηχανικών, που προσφέρονται για εργασία και ενώ έχουν πάρει σημείωμα από το ΓΕΝΕ, οι εταιρείες τους απαντάνε με δικαιολογίες όπως «η πολιτική της εταιρείας μας είναι να μην παίρνουμε ναυτικούς που είναι μεγαλύτεροι από 50 χρονών» ή «δεν μπορούμε να σε προσλάβουμε γιατί δεν έχεις κάνει 6 μήνες σε αυτό τον τύπο μηχανής».
Απαιτούμε να μην εκδίδεται σημείωμα «μη προσφερομένου» από το ΓΕΝΕ, ενώ υπάρχουν συνάδελφοι ναυτεργάτες που προσφέρονται στην αντίστοιχη ειδικότητα. Να μας δοθούν εγγράφως στοιχεία για σημειώματα «μη προσφερομένου» για Β’ Μηχανικό, από το Μάη του 2018 έως και σήμερα και την άμεση εφαρμογή της πρότασή μας. 


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν