ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΠΕΑΛΣ:Τιμή και δόξα στους ήρωες μας!

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018




Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/91/18


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 20/07/2018 η τελετή αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόν Στελεχών Λιμενικού Σώματος.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΣ

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/91/18


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 20/07/2018 η τελετή αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων Στελεχών Λιμενικού Σώματος.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε οτι η ανέγερση του μνημείου πεσόντων Λ.Σ., όπως και η ανέγερση Ιερού Ναού, αποτελούσε ένα μακροχρόνιο όραμα της ΠΕΑΛΣ  το οποίο το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το «αγκάλιασε» καθιστώντας το κοινό μας στόχο.
Οφείλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Αρχηγό ΛΣ κι όλους όσους με οποιοδήποτε τρόπο συνετέλεσαν ώστε αυτό το όραμα να γίνει πραγματικότητα αλλά κυρίως να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας Αξιωματικούς Λ.Σ. για την άμεση ανταπόκριση τους και την ιδιαίτερη προθυμία τους να συνεισφέρουν και οικονομικά μέσω της ΠΕΑΛΣ από την μηνιαία  συνδρομή τους ως μέλη μας για την ανέγερση του μνημείου, ως απότιση ελάχιστου φόρου τιμής στους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος συναδέλφους μας.

Για την ΠΕΑΛΣ, αν και τα στελέχη Λ.Σ. πάντα τιμούσαν και τιμούν καθημερινά την ιστορία του ΛΣ  και  τον όρκο που έδωσαν όταν εισήχθησαν στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος και αν και πάντα τα διέκρινε το υψηλό αίσθημα της ευθύνης που έχουν για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, την έρευνα και διάσωση,  την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων  μας, την προώθηση της ναυτιλίας, το μνημείο πεσόντων Λ.Σ. έχει ένα πολλαπλό ρόλο να επιτελέσει για το - Θα στέκει εκεί στον χώρο του Αρχηγείου και  θα αποτελεί πηγή γνώσης  διδάσκοντας τα νέα στελέχη του Λ.Σ.,
- Θα λειτουργήσει ως το εφαλτήριο για τα μεγάλα επιτεύγματα που το Λιμενικό Σώμα μπορεί να παρουσιάσει σε όλους τους τομείς της δράσης του τα επόμενα χρόνια,
- Θα θυμίζει σε όλα εμάς  τα στελέχη ΛΣ ότι οι καθημερινές μας θυσίες δεν είναι «γράμμα κενό» 
και παράλληλα, 
- Θα υπενθυμίζει σε όλους όσους αδιαφορούν για εμάς και σε όσους τους βολεύει να το ξεχνούν, την ιστορία του Λιμενικού Σώματος, τις θυσίες και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Τιμή και δόξα στους ήρωες μας. Αθάνατοι.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
          Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων Π. ΠΑΣΣΑΚΟΣ           Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ