ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Ένταση στη διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ στο υπ. Οικονομικών!

Η εφημερίδα των συντακτών-Αναδημοσίευση

poedhn-entasi-630.jpg

ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Έξω από το υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και θέτουν το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.
Έχουν υψώσει πανό στην είσοδο του υπουργείου στο οποίο αναγράφεται «Κάτω τα χέρια από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας», ενώ έχουν τοποθετήσει καλάθια με αβγά σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση έχασε τα αβγά και τα καλάθια». 
Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας στην οδό Νίκης, όπου λίγο μετά τις 9:00 σημειώθηκε ένταση όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο αλλά δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να τους αποτρέψουν.
ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Την κινητοποίηση στηρίζουν η ΑΔΕΔΥ και άλλες δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις.
ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Στο μεταξύ τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα (Δευτέρα) οι νοσοκομειακοί γιατροί σε Αθήνα και Πειραιά.

Ειδικότερα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15.00 και καλεί σε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Η Ένωση ζητεί να μην απολυθεί κανείς επικουρικός, ενώ διεκδικεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και άμεση μισθολογική αποκατάσταση μετά την απόφαση του ΣτΕ.