ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Ψήφισμα αλληλεγγύης της ΠΕΝΕΝ...


Όχι στην έκδοση του Τούρκου αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά

Πρόσφατα ο Άρειος Πάγος έλαβε μια ανεπίτρεπτη απόφαση σύμφωνα με την οποία αποδέχεται την έκδοση του Τούρκου αγωνιστή της δημοκρατίας και της ειρήνης Τουργκούτ Καγιά (ιστορικός και δημοσιογράφος) ο οποίος διώκεται για την πολιτική του δράση από τις Τουρκικές αρχές.

Η απόφαση αυτή παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δημοκρατικής βούλησης του ελληνικού λαού.
Η απόφαση αυτή για την έκδοσή του συνεπάγεται την σύλληψη - φυλάκιση και τον κίνδυνο της φυσικής του εξόντωσης εάν εκδοθεί και παραδοθεί στο Τουρκικό καθεστώς.
Η ΠΕΝΕΝ υψώνει φωνή αλληλεγγύης στον Τούρκο αγωνιστή και απαιτεί να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία για την έκδοσή του.
Επιβάλλεται η κυβέρνηση και ο αρμόδιος επί της δικαιοσύνης Υπουργός να του εξασφαλίσουν πολιτικό άσυλο και να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.
Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη της τις έντονες διαμαρτυρίες του δημοκρατικού λαού μας, πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων, επιστημονικών φορέων, εργατικών συνδικάτων και συλλογικοτήτων και να του παράσχει πολιτικό άσυλο.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ