ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΚΑΤΑΔΊΩΞΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ...

ΕUROKINISSI

Σε καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους το οποίο νωρίτερα είχε αποβιβάσει στην ακτή 7 πρόσφυγες, προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης λιμενικοί σε θαλάσσια περιοχή της Κω.



Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο 37χρονος χειριστής του ταχύπλοου, αφού προηγουμένως δεν είχε συμμορφωθεί στα συνεχή ηχητικά σήματα των πληρωμάτων των περιπολικών σκαφών του Λιμενικού, πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς και προσπαθώντας να εμβολίσει ένα περιπολικό σκάφος έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.
Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κώ απ’ όπου έλαβε εξιτήριο και στη συνέχεια συνελήφθη για παράνομη είσοδο, παράνομη διακίνηση προσώπων, αντίσταση και απείθεια.
Το περιστατικό συνέβη όταν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Κω, στο πλαίσιο εκτέλεσης περιπολίας, εντόπισαν το ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες να προσεγγίζει την παραλιακή περιοχή «Λάμπης» της Κω.
Άμεσα στην περιοχή πήγαν από τη ξηρά στελέχη του Λιμενικού Σώματος με περιπολικό όχημα  όπου εντόπισαν 7 πρόσφυγες στην ακτή (5 άντρες και 2 γυναίκες) ενώ παράλληλα απέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού προς εντοπισμό και σύλληψη του διακινητή τους.
Στη συνέχεια ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο χειριστής του ταχυπλόου σκάφους δεν συμμορφωνόταν στα συνεχή ηχητικά σήματα των πληρωμάτων των περιπολικών σκαφών του Λιμενικού και μετά από τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα καθώς και στοχευμένων βολών στην εξωλέμβια μηχανή, το καταδιωκόμενο σκάφος ακινητοποιήθηκε.
Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης προκλήθηκαν επιφανειακές εκδορές στο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού. Προανάκριση  διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.